Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok

Davor Jelavić pod istragom zbog Bandićevih 'zlatnih' WC-a

Davor Jelavić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
30.12.2013.
u 11:20

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv troje okrivljenika, Davora Jelavića, Vesne Lubin i Milana Penave, vlasnika tvrtke Tigra

Četiri godine nakon što su plaćeni 11 tisuća eura po četvornome metru, "zlatni" WC-i Milana Bandića na okretištima Dubec i Dubrava pobudili su dovoljno interesa kod Državnog odvjetništva te je započeta istraga zbog osnovane sumnje o zlouporabi položaja i ovlasti.

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv troje okrivljenika, Davora Jelavića, bivšeg pročelnika najvećeg zagrebačkog gradskog ureda i njegove zamjenice Vesne Lubin, protiv kojih je prošlog tjedna pokrenuta još jedna istraga, ona o preplaćenim nadstrešnicama. Treći okrivljenik Bandićev je kum Milan Penava, vlasnik tvrtke Tigra, koja je unosni posao sklopila prije četiri godine.

U rješenju stoji kako je opisanim načinom trgovačkom društvu pribavljena imovinska korist od najmanje 105.000 kuna, a trojac se dogovorio da posao izgradnje sanitarnih objekata na okretištu tramvaja u Dubravi i Dubecu dobije navedeno društvo kako bi pribavili materijalnu korist.

>>U krizi svi žele čistiti gradske javne WC-e za 9 milijuna kuna

Komentara 9

FR
Franciskoo
13:32 30.12.2013.

Napokon će se dokazati da u tim tzv. zlatnim wc-ima nema niš kriminalnoga. Tamo su se izvodili radovi i na podzemnoj infrastrukturi, a pojedinci zlonamjerno svu cijenu radova vide kroz nekakve wc-e. Smijurija kao i ova smiješna imovinska korist od 105.000 kn. USKOK bi se trebao baviti milijunskim transakcijama na HRT-u. Tko na HRT-u ima milijunske koristi od kupovanja nekakvih jadnih jugonostalgičarskih serija?

KO
komentatorv2
13:42 30.12.2013.

to je kolko , 3 istrage protiv jelavica: nadstresnice, GUP, WC-i? ukupna steta ca 6 mil kn + kikiriki. smesno. kaj nisu iz esdepeja narucili nekaj hujsega? s ovim ne buju si vratili zagreb :)

Avatar comparator
comparator
15:00 30.12.2013.

Gradonačelnik zadnji dozna !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije