Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko će čistiti?

U krizi svi žele čistiti gradske javne WC-e za 9 milijuna kuna

javni zahod (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
09.01.2013.
u 21:05

Problematičan “Zlatni” toalet u Dupcu, plaćen oko 1,5 milijuna kuna, često se kvari i stalno ga se popravlja

Mjesečno ga posjeti oko 1500 ljudi, stajao je 11 tisuća eura po kvadratu, a ni četiri godine otkako je javnost potresao skandal zbog “zlatnih” WC-a Milana Bandića za 1,5 milijun kuna na okretištu Dubec i onog u Dubravi, ne radi kako treba.

Za vanjske suradnike

Održavanje tih javnih zahoda i njih još 25 diljem grada također nije jeftin posao. Naime, Zagrebački holding taj posao ne obavlja sam, već na javnom natječaju traži tvrtku koja bi te WC-e čistila i punila toaletnim papirom. Najnoviji natječaj za dvogodišnje čišćenje vrijedan je devet milijuna kuna.

– Imamo pedesetak žena koje rade na održavanju javnih zahoda u Zagrebu – kažu iz tvrtke M-com usluge koja je posljednje četiri godina pružala uslugu održavanja javnih zahoda, a planira se prijaviti i na ovaj natječaj. Ove godine velik je interes za taj posao, kažu, zbog trenutačne krize. 

Svi javni WC-i i ekokabine, na ukupno 42 lokacije u Zagrebu, pod nadzorom su Holdingove podružnice GSKG koja posao putem natječaja povjerava vanjskim tvrtkama.

Iz podružnice GSKG tvrde da oni sav posao drže pod nadzorom i da su svi javni WC-i u funkciji, no da zahodi i nisu u najboljem izdanju, svjedoče i zahtjevi u natječaju za izvedbu građevinskih radova na njihovu popravku.

Primjerice, od dva odjeljka montažnog WC-a na okretištu Dubec, jednog od najpopularnijih javnih zahoda u Zagrebu, uz one na Glavnom kolodvoru i u Cesarčevoj ulici, radi samo onaj za invalide, a otvoriti vrata ponekad je nemoguće. 

Komplicirano otvaranje

– Ljudi ne znaju otvoriti vrata, previše je to komplicirano. Katkad radi, katkad ne. Nemojte samo da nam ga maknu pa da nemamo nijedan – kažu putnici na okretištu.

Iz M-com usluga priznaju da stalno imaju probleme sa “zlatnim” WC-om na Dupcu.

– Taj je WC tema za sebe. On jednostavno ne funkcionira, a otvaranje vrata gotovo je nesavladivo. To je uvezao Gredelj iz Italije, sastavljeno je tu, ali nikad nije proradilo kako treba. Elektrobrave se često kvare, senzori čudno reagiraju, displej je na vratima minijaturan – objašnjavaju iz M-Com usluga.

Komentara 4

ST
stefj
22:26 09.01.2013.

He, he, kako sve pred izbore izlazi na vidjelo. SDP-ov PR na djelu... Kao da su zaboravili da je dotični gospodin bio član SDP-a dok je sve to radio i imao je potpunu podršku kompletnog gradskog odbora. I ne samo to, nego su i poslušni "ljevičari" uredno zaokruživali njegovo ime više puta na izborima. Isti oni koji danas nemilosrdno pljuju po njemu...

RA
rastamanaman
09:49 10.01.2013.

Čistit će ga čistačice

Avatar commentator
commentator
22:52 09.01.2013.

09.01.2013 / 21:05 večernjak je napisao/la: --------toalet u Dupcu...često se kvari i stalno ga se popravlja---------- Vjerovatno u Dupcu jedu puno graha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije