Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obišao plac

Davor Filipović: Tržnicu Utrine rekonstruirat ću i proširiti

Zagreb: Davor Filipović obišao tržnicu Utrina
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
27.03.2021.
u 15:13

Svoje vrijeme posvetio je i komentirajući svog protukandidata Tomislava Tomaševića, te ga pozvao da  javno dostavi podatke o svojim tvrdnjama da je radio kao konzultant u 40-ak zemalja

Tržnica Utrina rekonstruirat će se i proširiti, a to će postići odgovornim upravljanjem gradskih financija. Obećao je to danas kandidat HDZ-a za gradonačelnika Davor Filipović koji je jutros obišao tu, vremenom pogođenu tržnicu.  

 



- Iza nas se nalazi zgrada koja je prošla proces energetske obnove, i u ovom dijelu grada samo su četiri zgrade prošle taj proces. To je nešto na čemu ćemo raditi u sljedećem razdoblju kako bi novcima EU-a proveli energetsku obnovu zgrada - rekao je Filipović, te naglasio kako se u nju nije ništa ulagalo godinama. 

Dotaknuo se i drugih tema, oput uvođenja imovinskih kartica za sve pročelnike i direktore gradskih službi i poduzeća, kao ključan potez naveo je uvođenje oporbe u nadzor svih natječaja velike vrijednosti. Svoje vrijeme posvetio je i komentirajući svog protukandidata Tomislava Tomaševića, te ga pozvao da  javno dostavi podatke o svojim tvrdnjama da je radio kao konzultant u 40-ak zemalja svijeta te dodaje kako mu kolege iz njegova tima govore da na internetu nema podataka o tim navodnim Tomaševićevim poslovima.



Na novinarsku tvrdnju da kritizira tržnice u gradu, a na čelu gradske podružnice Tržnica Zagreb je HDZ-ov Stanko Gačić, Filipović odgovara da će učiniti sve da napravi ozbiljan iskorak po pitanjima svih tržnica i omogućiti svim direktorima gradskih poduzeća da imaju puno više samostalnosti u donošenju odluka. Upitan da komentira izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je u petak prozvao Andreja Plenkovića, Milorada Pupovca i Gordana Jandrokovića zbog vrijeđanja Zlate Đurđević, Filipović je podsjetio na nedavnu odluku Ustavnog suda, čime su se stvorili uvjeti da se relaksirano donese odluka u izboru za čelnika Vrhovnog suda.

 



 - Umjesto poštivanja odluka Ustavnog suda vidjeli smo ponašanje koje se do sada moglo vidjeti samo na krajnje lijevom, aktivističko-anarhističkom političkom spektru koje je do sada pozivalo na rušenje institucija - ustvrdio je Filipović. 

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
09:24 28.03.2021.

On će..kaj štedi već 100 godina, pa će on ...Mi ćemo, ali ne putem njega.

DE
Dezider
07:43 28.03.2021.

Većeg klipana još nije bilo među kandidatima za gradonačelnika. Redovno preskače činjenice da je četiri godine u gradskoj skupštini glasao za Bandićeve prijedloge i proračune.

ZV
zvezdomor
16:57 27.03.2021.

I napravit na njoj aerodrom da ne vučete robu kolicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije