Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA VEČERNJAKA

Dar za OŠ Trnsko: najnoviji ispisni uređaj i 12 projektora

oš trnsko
Davor Puklavec/PIXSELL
09.12.2013.
u 08:26

Škola je stara 50 godina i potrebna joj je obnova i nova tehnička oprema

Osnovnu školu “Trnsko” pohađali su brojni poznati, od Davora Gopca, pokojne novinarke Ane Rukavine, Renea i Svena Medvešeka do Renea Bakalovića. Godinama bilježi uspjehe. No, zgrada u kojoj djeca borave zbog starosti je dotrajala i potrebna joj je obnova.

Alati za učenje

Da bi učenici imali primjerene uvjete za rad, Večernji list u sklopu projekta “Za bolji Zagreb” donirat će 12 projektora s platnima i novi multifunkcionalni ispisni uređaj uz pomoć partnera. Tvrtke koje su prepoznale ovu akciju jesu Epson, Recro, Opstanak i Konica Minolta. Epson je vodeći svjetski proizvođač videoprojektora i koristi se vlastitom 3LCD tehnologijom.

– Ponosni smo da možemo pomoći školi i učenicima u Trnskom jer ćemo im pružiti napredne alate za obrazovanje – Epsonove interaktivne videoprojektore kratkog dometa, kaže Renato Vincenti, voditelj razvoja prodajnih kanala. Dodao je da njihovi 3LCD projektori jednakom snagom izlaznog snopa bijelog i svjetla u boji donose sliku bogatu bojama koje su tri puta jače u odnosu na konkurente.

Projektor u svaki razred

S milijun besprijekorno ispisanih stranica dnevno u Hrvatskoj, Konica Minolta tržišni je lider u digitalnom tisku. Tvrtka je zastupljena u 64 zemlje širom svijeta.

– Trudimo se biti odgovorni uključujući se u različite aktivnosti koje pomažu u stvaranju boljeg društva i lokalne zajednice u kojoj poslujemo, rekao je Damir Stepanić, marketinški menadžer za proizvode.

Svu opremu distribuirat će tvrtka Recro, dok će društvo Opstanak montirati moderne projektore s platnom pa će ih imati svaka učionica.

– Nedavno smo proslavili 20. godina postojanja i imamo mnogo iskustva u projektiranju i stavljanju u uporabu tehničkih proizvoda. Montirali smo projektore u više od tisuću učionica i sretni smo da možemo sudjelovati i u ovome projektu, istaknula je voditeljica prodaje društva Opstanak Smiljana Barbarić.

Komentara 1

SI
sitnalov
08:36 09.12.2013.

Kaj je ispisni uređaj? Jel' možda služi za brzinsko ispisivanje djece iz škole?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije