Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji pomaže

Akcija Večernjeg lista: Neočišćeni nogostup ugrožavao je djecu

večernjakova akcija (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
21.01.2013.
u 08:45

Hodala sam po cesti jer je nogostup bio zatrpan. Skoro me udario auto – kaže 10-godišnja Mia

Prijateljice i ja prije neki dan vraćale smo se doma iz škole. Hodale smo po cesti jer je nogostup zatrpan snijegom. U jednom trenutku netko je viknuo da se maknemo jer ide automobil. Ja sam se poskliznula i pala nasred ceste. Uplašila sam se jako. Auto se na kraju zaustavio na vrijeme – ispričala je 10-godišnja Mia koja se s Mašom i Ivanom iz OŠ Grigora Viteza u Trnju vraćala pješice doma u obližnju Bosutsku ulicu.

Na sreću, Mia je taj dan samo lakše ozlijedila koljeno i lakat. Na poziv čitateljice Večernjeg lista organizirali smo čišćenje nogostupa u Bosutskoj ulici, kojim djeca svaki dan idu u školu, kako slučajevi s početka teksta ne bi završili kobno. U pomoć djeci jučer su pristigli studenti Edi Mrzljak, Zvonimir Sabolek, Matija Posedi, Mislav Balaško i Petar Balaško. Bilo im je drago, kažu, što su mogli pomoći i očistiti snijeg kako bi djeca bez problema mogla doći do škole. Dok su oni lopatali, stanari su ih s nevjericom promatrali.

Presretni stanari

– Pa, ja svaki dan gledam kako ta djeca posred ceste hodaju. Kad je nešto ničije, onda nitko neće da čisti. Katastrofa. Drago mi je da su dečki došli to napraviti. Trebali su i prije, ali znam da se ne može svaki dan očistiti svaki kutak grada – kazao je Tomo Crnčević koji živi u Bosutskoj 28.

Njegova susjeda Ana Mikulić izašla je u popodnevnim satima prošetati svoje pse. Kada je ugledala studente kako čiste snijeg, oduševila se.

– Ovo je divno za vidjeti. Svaka im čast. Snijega je dosta napadalo i dok svatko svoje počisti, nikome se više ne da ništa drugo. Evo, ja sam dva dana čistila snijeg u velikom dvorištu ispred kuće te parkirališna mjesta i dobila upalu mišića – požalila se Ana te pohvalila akciju Večernjeg lista i marljivih studenata.

Strahovali za djecu

Drago je bilo i Daliboru Šutalu, čija djeca idu u 7. i 8. razred OŠ Grigora Viteza.

– Na sreću, moji nisu imali problema dosad, ali istina je da smo strahovali jer su morali hodati po cesti. Stanari su očistili sve oko zgrada i kuća, ali nitko se nije pobrinuo za taj nogostup. Hvala dečkima što su došli pomoći – poručio je Dalibor.

Nakon što su mladići oslobodili nogostup od snijega, stanari su im zahvalili što će im se djeca od ponedjeljka nesmetano zaputiti prema školi. Podsjetimo, Večernji list u četvrtak je imao akciju čišćenja snijega u Ulici Skenderi u Gornjem Vrapču, gdje je kuća starijeg i nemoćnog bračnog para Franje i Dragice Puklek danima bila zametena i odsječena od susjedstva.

>>Bandić tražio čišćenje snijega s krova pa zaustavio tramvaje

Komentara 2

V2
v200
09:37 21.01.2013.

Bitno da se Bandić hvalio kako je počistio grad,samo koji dio grada je počistio centar.

OB
-obrisani-
11:50 21.01.2013.

pitanje je zašto ovaj Tomo koji živi na kućnom broju 28 nije uzeo lopatu u ruke i očistio taj prolaz? Umjesto toga, još je i drzak pa prigovara ovim studentima što nisu ranije očistili taj prolaz?!! Kakvi kreteni žive u Zagrebu, pa to je čudo....umjesto da kmečite, uzmite lopatu i očistite snijeg sami a ne da očekujete vječito da netko drugi to uradi umjesto vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije