Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik

Danas zabranjene reklame proteklih desetljeća krasile su glavni trg

Reklame na Jelačićevom trgu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
13.07.2015.
u 12:04

Ne tako davno – još prije samo godinu i pol – pročelja zgrada na glavnom zagrebačkom trgu skrivale su reklame. Reklamni panoi tako su postali, bez ikakva argumentiranog razloga, razglednica središta metropole – ona što nagrđuje grad.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pa Zagreb je puno više od reklama! I baš zato građani su bili zadovoljni odlukom Skupštine s početka 2014. godine. Onom o uklanjanju i zabrani reklama. No zadovoljstvo je zamijenjeno razočaranjem. Odluka koju su političari usvojili ipak je puno više od crnog slova na papiru – crna je mrlja na njih same jer čak ni vlastite odluke nisu u stanju provesti... ni u gotovo dvije godine. Žalosno!

Komentara 4

BA
baba44713
13:28 13.07.2015.

Ma neka i tih reklama, ali onaj katastrofalni ogromni blješteći LED displej je ruglo grada. Treba samo malo poslušati komentare stranih turista na Kaptolu što misle o vizuri grada sa tom blještavom grdobinom u fokusu...

TR
Trnjanec
13:37 13.07.2015.

Bandić je naredio da se skinu reklame s krovova - koje, realno, i ne smetaju toliko - i ostave oni odvratni, šljašteći, displeji. Isto tako i na Cvjetnom. Prva stvar koju vidiš s vidikovca na Štrosu je divljanje tih displeja. Strašno i sramotno, ali Gdin Kamenjarković, dipl. seljačina, ne razumije neke stvari.

Avatar davcro
davcro
20:03 13.07.2015.

U svakom slučaju bile su to firme koje su tada bile na ponos države i radnog naroda. Vrhunska poduzeća u vlastništvu zemlje, rada i radnog naroda, tako da je te reklame bilo lijepo za vidjeti jer su tada imale posebno značenje. Radnici su u tim poduzećima imali solidne plaće i budućnost, dobivali stanove i besplatno ljetovali u odmaralištima u vlasništvu tih istih poduzeća, dok je sav višak profita išao za napredak poduzeća, radnika ili pak se slijevao u proračun. Mislim da nije potrebno posebno niti napominjati što se danas sa viškom profita dešava i kako tu prolazi radni narod. Naravno danas u doba tzv. kapitalizma reklame samo iritiraju građane i nagrđuju okoliš. Mislim da je tu razliku potrebno shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije