Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA

VIDEO Ovogodišnji Zagreb Advent Run trči se s posebnim humaniratnim ciljem

Zagreb: Građani se okupljaju na startu utrke Zagreb Advent Run 2021
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
12.12.2021.
u 11:00

Centrom Zagreba trčat će više od 2000 kostimiranih trkača iz čak 29 država. Ruta je duga deset kilometara, ali postoji i verzija od pet za one koji nisu u kondiciji za dulju trasu.

Omiljena humanitarna i kostimirana utrka Zagreb Advent Run vraća se na ulice adventski ukrašenog glavnoga grada! Utrka se održava danas, a počela je u podne sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb.

Od 11:30 počelo je okupljanje na startu, a tada su se i organizatori utrke obratili javnosti.

Poseban humanitarni povod

Utrka svake godine ima i svoj humanitarni karakter, a ove godine partner utrke bit će Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ koja se bavi organizacijom različitih oblika podrške ženama oboljelima od raka.

01.12.2021., Zagreb - Na konferenciji za medije Udruge "Nismo same" najavljena je 10. humanitarna akcija za projekt besplatnog taksi prijevoza "Nisi sama – ides s nama!". Na konferenciji su se uz predsjednicu Udruge Ivanu Kalodjera pridruziti ambasadorica utrke Zagreb Advent Run 2021 Renata Sopek koja se ove godine trci za zene oboljele od raka i street art umjetnik Slaven Kosanovic Lunar koji je oslikao prostor Udruge i majice s porukom "You Are Not Alone".
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Dio sredstava od uplaćenih kotizacija utrke donirat će se udruzi koja će ih iskoristiti za svoj projekt „Nisi sama, ideš s nama“, u sklopu kojeg osiguravaju besplatan prijevoz ženama oboljelih od raka na kemoterapije.

- Iznimno sam ponosna što ćemo ove godine biti partner Zagreb Advent Runa te smatram kako ćemo zahvaljujući ovom eventu svim sudionicima utrke zajednički pružiti puno smijeha i zabave. Ova utrka na prvo mjesto stavlja zdravlje koje je naše najvrjednije blago, promovira zdravi način života uz odličnu atmosferu i lijepe trenutke koje ćemo svi pamtiti - istaknula je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica udruge „Nismo same“.

29.10.2021., Zagreb - Predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera Brkic i organizatorica kostiminirane utrke Advent Run i ambasadorica Renata Sopek.
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Ovim hvalevrijednim projektom Udruga je do sada pomogla 455 žena te osigurala više od 16.000 besplatnih taksi vožnji na kemoterapije. 

Zbog utrke policija i ZET najavljuju izmjene u prometu

Zbog održavanja humanitarne utrke Zagreb Advent Run doći će i do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Ulica Isidora Kršnjavog, u kojoj su start i cilj utrke, bit će zatvorena za sav promet od 8 sati do 14 sati i 30 minuta. Ostatak rute utrke policija će početi zatvarati nekoliko minuta prije starta utrke u 11 sati i 50 minuta i ostat će zatvoren do 13 sati i 30 minuta, a riječ je o sljedećim ulicama:

I. Kršnjavoga – Vukotinovićeva - Trg M. Marulića – Žerjavića – Trg Petra Svačića – B. Trenka – Trg kralja Tomislava – Pavla Hatza – K. Mislava – Trg žrtava fašizma – Račkoga – Trg hrvatskih velikana – Draškovićeva – Šoštarićeva – Trg J. Langa – Ribnjak – Medveščak – Ksaverska cesta – okret kod Jandrićeve – Ksaverska cesta – Medveščak – Ribnjak – Trg J. Langa – Branjugova – Palmotićeva – Jurišićeva – Trgu bana J. Jelačića – Ilica – Britanac – Kačićeva – I. Kršnjavoga.

08.12.2019., Zagreb - Cetvrto izdanje humanitarne utrke Zagreb Advent Run, sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Iz ZET-a također javljaju da će doći do izmjena u prometu užeg gradskog središta, pa će linije 4, 6, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 u periodu od 11.15 do 13.30 sati prometovati izmijenjenim trasama:. 

Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec

Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot

Linija 9: Ljubljanica - Savska - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg

Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec

Linija 12: Ljubljanica - Savska - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Kvaternikov trg - Dubrava

Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg

Linija 14: Zapruđe - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir

Linija 17: Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Kvaternikov trg - Dubrava

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) će u vremenu od 8 do 14.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije