Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojno članstvo

Danas osnivačka skupština Sindikata nezaposlenih Hrvatske

nezaposleni
PIXSELL
24.04.2012.
u 12:03

Hrvatska broji 329.253 nezaposlene osobe, a njihovu potencijalnu člansku snagu kani iskoristiti nova sindikalna inicijativa

Nova sindikalna inicijativa – Sindikat nezaposlenih Hrvatske, koji, sudeći po sve većem broju ljudi bez posla u našoj zemlji, ima velik broj potencijalnih članova, održat će večeras osnivačku skupštinu u Zagrebu.

Novi sindikat inicirala je na političkoj sceni slabo poznata Demokratska stranka žena Hrvatske, čija je predsjednica Marija Maja Jelinčić. Uz nju su u osnivanju novog sindikata stale i neke bivše radnice tvornice Kamensko.

 - Mi ćemo raditi protiv svoga članstva, slikovita je bila Marija Mira Jelinčić, predsjednica Demokratske stanke žena i inicijatorica sindikata. Želimo pokrenuti zaposlenost kroz široku frontu inicijativa - od samog vrha države pa do naših članova koji će biti svi redom volonteri, približila je.

Predsjednica Sindikata nezaposlenih Hrvatske bit će Zlatana Perković koja je također bez posla, a uz nju kroz dragovoljni rad Sindikatu će se pridružiti i nekoliko stručnjaka, posebice za radno pravo.

Svoju će sindikalnu moć temeljiti prvenstveno na ustavnom pravu na rad, poručuju, te će osim za prava osoba koje su bez posla, boriti i za isplatu plaća radnicima koji je mjesecima od svoga poslodavca nisu dobili.

Osnivačkoj skupštini ovog novog sindikata, koji trenutačno broji oko 1.500 članova, nazočit će večeras i gradonačelnik Milan Bandić.

Svoju prvu akciju imat će 01. svibnja na Praznik rada kada će predstavnicima vlasti uručiti svoj pogled u pisanom obliku na rješavanje problema sve većeg broja nezaposlenih osoba u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
14:38 24.04.2012.

Danas osnivačka skupština Sindikata nezaposlenih Hrvatske Baš me zanima koliku će njihov predstavnik imati plaću? Dosadašnji sisndikalni voždovi su se dobro opernatili - između 10.000 i 16.000 kuna mjesečno za zadržavanje neradnika naradnim mejstima i radnika bez plaćenih mirovinskih i i zdravstvenih obveza... Ovog će \"vrbovati\" da nezaposlene drži dalje od javnosti i uličnih prosvjeda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije