Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja s veleposlanstvom

Dan Australije ponovno u ZOO-u: Bit će od igara za najmlađe do edukacija o koalama

Foto: ZOO Zagreb
1/3
13.05.2021.
u 09:35

Kako bi se s Australijom upoznalo što više djece i mladih ljudi, Veleposlanstvo Australije uoči Dana Australije sutra u 12 sati organizira edukaciju Upoznajte koal

Dan Australije u Zoološkom vrtu ove će se godine održati 10. put. Jubilarni događaj koji se organizira u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Zagrebu, održat će se u subotu od 11 do 17 sati. Cilj mu je ljudima približiti Australiju predstavljajući bogatstvo njezina životinjskog svijeta, jedinstvenost njezine prirode te njezine običaje, kulturu, umjetnost, sport i gastronomiju.

O fauni Australije govorit će se u edukativnom kutku kraj nastambe australskih životinja. Edukatori će zainteresiranima predstaviti australske životinje sa zagrebačkom adresom – emue i močvarne valabije, a djeca će dodatno izbliza moći proučiti jaja i perje emua.

U njihovoj blizini bit će postavljena izložba Moja najdraža australska životinja. Radovi za izložbu izabrani su putem likovnog natječaja u koji su se uključila djeca iz svih dijelova Hrvatske. Klokanova avantura – naziv je igre zahvaljujući kojoj će najmlađi posjetitelji Zoološkog vrta doznati s kakvim se opasnostima klokani i druge divlje životinje susreću živeći kraj prometnica. Strateško promišljanje i spretnost traži se u igri Gnijezdo kakadua. Tijekom nje će djeca upoznati gradnju ptičjih gnijezda.

Foto: ZOO Zagreb

Koliko pak dobro poznaju razne australske motive te kakvo im je pamćenje, posjetitelji će moći provjeriti pomoću igre memory.
Kako bi se s Australijom upoznalo što više djece i mladih ljudi, Veleposlanstvo Australije uoči Dana Australije sutra u 12 sati organizira edukaciju Upoznajte koale. Iz vrta u Lisabonu putem platforme Zoom uključit će se edukatori koji će predstaviti koale o kojima se brinu.

I na sam Dan Australije u ZOO-u posjetitelje očekuje pregršt zanimljivog sadržaja koji se može pratiti putem interneta. Virtualni Facebook događaj 10. Australija u Zoo vrtu otkrit će pobjednika likovnog natječaja Moja najdraža australska životinja, pozvat će djecu na igru s krokodilicom Dorothy, predstavit će recept za rolanu tortu Pavlovu, pokazati kako djelatnici Muzeja Australije izrađuju tradicionalne figure od konopca te pojasniti pravila australskog nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije