Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt britanskog veleposlanstva, British Councila i Zagreba

Đaci odigrali utakmicu kao u 1. svjetskom ratu

11.12.2014., Zagreb - U Osnovnoj skoli Kajzerica odrzana je zavrsna svecanost projekta Sjecanja na 1. svjetski rat kroz Bozicno primirje. drzane su simbolicne nogometne utakmice i dodijeljena priznanja. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
12.12.2014.
u 10:39

Tijekom tzv. božićnoga primirja vojnici su obustavili paljbu, izišli iz rovova i na neutralnom terenu u Belgiji igrali nogomet

Jednako kao i prije sto godina, učenici OŠ Grigora Viteza, OŠ Ivana Meštrovića, OŠ Frana Galovića, OŠ Bukovac, OŠ Zapruđe, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Matije Gupca, OŠ Trnjanska, OŠ Stjepana Bencekovića i OŠ Kajzerica odigrali su nogometni turnir u novootvorenoj školi na Kajzerici.

Završnica je to projekta "Sjećanje na Prvi svjetski rat kroz božićno primirje", u sklopu kojeg su se učenici prisjetili stvarnog događaja kada su britanski, njemački, francuski i belgijski vojnici obustavili paljbu, izašli iz rovova i na neutralnom terenu blizu mjesta Ypres u Belgiji odigrali nogometnu utakmicu.

Učenici sedmih razreda ujedno su u sklopu školskog kurikuluma pojačano učili o I. svjetskom ratu, a sve je u povodu velike obljetnice organiziralo Veleposlanstvo Velike Britanije i sjeverne Irske u RH, Grad Zagreb i British Council Hrvatska.

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:59 14.12.2014.

Gusari i njihovi sluge će jednoga dana dobiti svoje za sve zločine koje su počinili protiv Austro-Ugarske,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije