Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanari u šoku

'Da sam došao 20 minuta ranije s posla, zid bi me poklopio'

klizište (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
28.03.2013.
u 08:40

Ured za upravljanje u hitnim situacijama utvrdio je da nije riječ o klizištu, a od građevinske inspekcije koja je bila na terenu očekuje se odluka o sanaciji

– Da sam samo 20 minuta ranije došao s posla, zid bi me poklopio – posvjedočio je stanar Svetog Duha 32, ulice u kojoj se u utorak nekoliko tona težak zid urušio točno ispred vrata zgrade ispod njega.

Problem je, kako kažu stanari, nastao zbog toga što su susjedi nasuli zemlji i betonirali zid iznad zgrada, a na to su ih upozoravali godinama. – Prije tjedan dana shvatili su da su nam napravili štetu i da se ovo hitno mora sanirati pa su tražili i da potpišemo peticiju kojom bi tražili pomoć od grada, no ne znam što je na kraju bilo s tim – kazao je stanar ugrožene zgrade.

Osim njemu koji živi s obitelji u zgradi s pet stanova, velika betonska gromada prijeti i susjednoj zgradi na koju bi se mogla urušiti i dva pomoćna objekta.

– To nam visi nad glavom i ne znamo što se može dogoditi. Osim što nam ugrožava živote, ugrožava nam i posao. Nakon tri godine napokon sam skupila novac i otvorila dječju igraonicu, a sada sam svim mališanima morala odgoditi boravak – kazala je vlasnica stana Iva Cirkveni. Stanarka pak koju susjedi krive za urušavanje nije bila raspoložena za razgovor.

Budući da nije riječ o klizištu te je zid na privatnoj parceli, gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama koji je u utorak izašao na teren stvar je prepustio građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva, a ona je jučer i obišla teren.

– Nisu nam ništa rekli. Slikali su, izmjerili nešto, no kada će točno i o čijem trošku ovo biti sanirano, nismo dobili odgovor – dodala je Cirkveni.

>>Aktiviralo se klizište na Svetom Duhu, urušio se veliki betonski zid

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije