Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žumberak trail

Da pobjede u utrci od 104 kilometra, trebalo im je oko 15 sati trčanja netaknutom prirodom

Jastrebarsko: Održana međunarodna utrka Žumberak Trail
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
21.08.2021.
u 17:53

U jaskanskom parku dvorca Erdody održao se danas 11. Žumberak trail

Netaknuta priroda žumberačkih zelenih brežuljaka, čist, nezagađen zrak i gostoljubivost Jaskanaca ono je što već 11. godinu privlači trkače iz desetak zemalja na međunarodnu utrku Žumberak trail. Utrku organizira ekipa iz Društva za sport i rekreaciju "Jastreb extreme" s ciljem promocije ljepota Parka prirode Žumberak, a s vremenom je postala najveće i najbrojnije sportsko događanje u zagrebačkoj županiji. 

Na utrci, odnosni četiri utrke Žumberak traila ove se godine prijavio 731 natjecatelj iz 12 država uključujući Belgiju, Francusku, Poljsku, Egipat, Crnu Goru, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovenije... Prva i najzahtjevnija, utrka Ultra, ona od 104 kilometra startala je već jučer u 23 sata. Favorit utrke odustao je, doznajemo, na 65. kilometru zbog žuljeva. Pobjednik muške kategorije Utrke Ultra je Puljanin Igor Rudan koji je stigao na cilj oko 14 sati. U ženskoj kategoriji slavila je Zagrepčanka Danijela Horvat koja je na cilj stigla u 16 sati i 8 minuta. 

Uz zahtjevnu, Ultra utrku, trčale su se još tri. Najkraća, rekreativna utrka bila je dugačka osam kilometara, a prvi ju je istrčao Jaskanac Josip Domjančić koji je na cilj stigao za 32 minute te njegova sugrađanka Dora Delić kojoj je trebalo 36 minuta. Kratku utrku od 15 kilometara prvi su istrčali Filip Turk i Kristina Tenšek, a u dugoj, od 41,7 kilometara što odgovara dužini klasičnog maratona, najbolji su bili Matija Lisec i Ines Bašić. 

Oko 500 trkača koji su prisustvovali utrkama uživali su čitav dana u jaskanskom Parku Dvorca Erdödy uz dobru glazbu, piće i finu klopu. Domaćini su se, naravno, pobrinuli da ne ostanu gladni pa se pripremala domaća kotlovina i kobasice. Rekreativnu utrku skupa su otrčali mama Hana Skupnjak i njen sin Juraj. 

21.08.2021., Jastrebarsko - Medjunarodna trail utrka kroz Park prirode Zumberak - Samoborsko gorje, poznatija kao Zumberak Trail. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

-Juraj je bio deset minuta bolji od mene- ponosno će mama. Vole skupa doći na Žumberak trail zbog predivne prirode i super ekipe, a sviđaju im se i majice Žumberak traila u kojima trče. Najveselija ekipa među rekreativcima bile su cure iz Ozlja. Đurđica i Dijana Bene, Renata Kožar, Ivana Galinec i Martina Guštin.

21.08.2021., Jastrebarsko - Medjunarodna trail utrka kroz Park prirode Zumberak - Samoborsko gorje, poznatija kao Zumberak Trail. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

-Utrka nije teška jer nema puno uspona, a obožavamo doći jer smo na friškom zraku. nema boljeg osjećaja nego što je onaj kada prođeš cilj - kažu u glas. Zadovoljan ovogodišnjim trailom je i organizator Mladen Budinščak.

21.08.2021., Jastrebarsko - Medjunarodna trail utrka kroz Park prirode Zumberak - Samoborsko gorje, poznatija kao Zumberak Trail. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

-Pokrenuli smo Žumberak trail kako bismo promovirali ljepote žumberačkog kraja kojemu gravitira niz većih gradova, no još uvijek je neotkriven. Većina sudionika traila vraća se svake godine, a cilj nam je da barem dio njih ostane i uživa u lokalnim namirnicama, proizvodima OPG-ova, a tko zna, možda netko od njih i kupi kuću na Žumberku i tako još više oživi naš kraj - kazao je Budinščak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije