Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna pod dolcem

Cvjećari sa Splavnice ostali bez višegodišnjih mjesta zbog kućice s kobasicama

Splavnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
16.02.2016.
u 11:44

Zbog ugostiteljskog objekta kojem je rad dopušten i nakon adventa, cvjećari tvrde da im je onemogućeno normalno poslovanje

Njihove je ponude zaklonila, a svi prodavači morali su se pomaknuti za tri mjesta prema Dolcu. Ugostiteljska kućica, koja se nakon adventa pojavila ispred Splavnice, kažu cvjećari, onemogućuje im rad jer se oni, od veličine drvene nastambe, s Trga bana Jelačića uopće ne vide.

Zakrčen požarni put

– Smeta nam i već smo se žalili svima. Pisali smo upravi Tržnica Zagreb, komunalnom redarstvu, Gradu Zagrebu, ali nitko ne reagira. U vrijeme adventa obično se pojave ovakve kućice, ali nikad ih se ne stavi na početak Splavnice. Zašto se to sad dogodilo, nije nam jasno – govore cvjećari te dodaju kako plaćaju najam štandova u prvom redu do glavnog gradskog trga, a sada su pomaknuti unatrag na mjesto koje je inače jeftinije, ali novce im nisu vratili.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nije problem samo u tome, kaže Marijan Podvorec, jedan od cvjećara, već i u činjenici da štandovi cvijeća, koji su pomaknuti prema Dolcu, kod stepenica sprečavaju prolaz vozilima.

– Onuda prolazi dostava, a i požarni put. Ne daj Bože da se što dogodi – rekao je Marijan Podvorec te dodao kako je on sam tražio ima li postavljena kućica dozvolu da bude na mjestu na kojem se sad nalazi.

Kako kome odgovara

Ona, kao ugostiteljski objekt, govori Podvorec, ima dozvolu, ali za terasu, koja je ispred, dozvola – ne postoji. Iz Tržnica Zagreb rekli su kako je kućica postavljena u skladu s dozvolom, ali nisu je izdali oni, već Grad Zagreb.

– Područje pripada Tržnicama kad nama treba naplatiti štand, a kad je zgodno da se nešto drugo stavi, onda područje Splavnice pripada Jelačić-placu – zaključili su cvjećari.

Komentara 25

LA
like_a_boss
16:53 16.02.2016.

Neka proba neki pošteni poduzetnik zatražiti dozvolu za tak nekaj...Ne može dobiti.. Samo oni koji dovoljno potplate Don Milana mogu imati kućicu na Trgu.

BO
borju
13:57 16.02.2016.

Glupost.

DE
demokršćanin
21:52 16.02.2016.

Čekam dan kada će Bandić dozvoliti prodaju žive stoke na Jelačić placu.Sigurno je još ostalo nepodmirenih kumova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije