Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGRESIVNE PTICE

Čuvajte se: Vrane napale ženu u Zagrebu

Vrane napadaju
Foto: Screenshot
1/2
05.06.2018.
u 18:52

Početak lipnja je posebno osjetljivo vrijeme jer tada vrane uče svoje mlade letjeti i upravo zbog toga oni nerijetko ispadnu iz gnijezda.

Iako su na glasu kao jedne od najpametnijih i najinteligentnijih ptica, vrane mogu biti nevjerojatno agresivne ako se netko okomi na njihove mlade.  Gotovo svake godine svjedočimo barem jednom napadu vrana, a prva ovogodišnja žrtva bio je 84-godišnji umirovljenik.

Antena Zagreb donosni snimku na kojoj se vidi kako vrane napadaju ženu koja prelazi cestu.

Početak lipnja je posebno osjetljivo vrijeme jer tada vrane uče svoje mlade letjeti i upravo zbog toga oni nerijetko ispadnu iz gnijezda. Iz Udruge za zaštitu divljih životinja savjetuju  da se ptići nikako ne diraju, te da im se ne pokušavate približiti.

Isto tako, izbjegavajte visoko drveće na kojima se vrane gnijezde, te se ne približavajte žbunju u kojem se ptići znaju skrivati dok ne nauče letjeti.

Ključne riječi

Komentara 18

LU
Lujo123
19:23 05.06.2018.

dobro, kaj te vrane nisu čule za Istanbulsku konvenciju? Kaj one ne znaju kak nesmiju napadati žene?

SP
spremni0
21:04 05.06.2018.

treba to potrovat i riješen problem otrov za miševe idealan!!!

AR
Armagedon
19:07 05.06.2018.

to vuče na onaj film Ptice od Hičkoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije