Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara uništena u potresu

Čučerje će dobiti novu zgradu mjesnog odbora, koštat će 4,2 milijuna kuna

Zagreb: Župna crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju teško je oštećena u potresu
Marko Prpic/PIXSELL
17.03.2022.
u 17:00

Usto bi i zgrada Mjesnog odbora "Dinko Šimunović" u Gradskoj četvrti Maksimir trebala dobiti novi izgled.

Prije gotovo točno dvije godine zgrada društvenog doma u Čučerju stradala je u potresu i dobila crvenu naljepnicu pa je tamošnji Mjesni odbor ostao bez prostorija za sastanke, a lokalne udruge i kulturno-umjetnička društva bez lokacije za druženja, nastupe i probe. No to bi se moglo promijeniti jer je jedna od točaka na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradske skupštine prijedlog zaključka kojim se odlučuje da će se na istome mjestu graditi nova zgrada mjesnog odbora. Radovi su procijenjeni na 4,2 milijuna kuna bez PDV-a.

"Projektna dokumentacija je izrađena u studenom 2021. godine, a u veljači 2022. provedena je parcelacija prema potvrđenom geodetskom elaboratu", navodi se u obrazloženju dokumenta o kojem će gradski skupštinari glasati sljedećeg četvrtka. Usto bi i zgrada Mjesnog odbora "Dinko Šimunović" u Gradskoj četvrti Maksimir trebala dobiti novi izgled. U istoj točki dnevnog reda, naime, predlaže se rekonstrukcija objekta u Šrapčevoj ulici, što bi trebalo stajati tri milijuna kuna. "Vijeće četvrti je kroz plan komunalnih aktivnosti u 2020. osiguralo sredstva za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju objekta te je krajem 2021. izrađen glavni arhitektonski projekt", stoji u obrazloženju prijedloga zaključka. Obje točke, inače, dio su dnevnog reda jer je riječ o projektima vrednijima od milijun kuna pa o njima treba odlučiti Gradska skupština. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije