Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Županija upoznala obrtnike i poduzetnike s pripremama za obnovu: U 2. kvartalu kreću projekti vrijedni 400 milijuna kuna

Sisak: Ministrica Vučković i župan Celjak uručili ugovore Programa ruralnog razvoja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
02.03.2022.
u 14:20

Župan očekuje kako bi se već u drugom kvartalu ove godine pokrenulo 19 projekata u vrijednosti većoj od 400 milijuna kuna, za što će biti potrebna reakcija građevinskiog sektora

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak i Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije predstavio je danas projekte obnove u području zdravstva, obrazovanja, kulture, cestovne infrastrukture i dr., kako bi se poduzetnike i obrtnike upoznalo s dinamikom obnove vezano uz odaziv građevinskog sektora, a sve u cilju završetka projekata sukladno rokovima.
  
Sisačko-moslavačka županija na Fond solidarnosti prijavila je 68 projekata obnove, ukupne vrijednosti 698.506.218,47 kuna. Među njima su 20 projekata iz područja zdravstva, 11 iz područja obrazovanja, 9 iz kulture i 12 iz cestovne infrastrukture. Neke od njih su obnove zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, Sisak, Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, Doma zdravlja Sisak, Petrinja i ispostava Glina, Lječilište Topusko, četiri osnovne škole i sedam objekata srednjih škola, devet zgrada iz područja kulture...

Župan očekuje kako bi se već u drugom kvartalu ove godine pokrenulo 19 projekata u vrijednosti većoj od 400 milijuna kuna, za što će biti potrebna reakcija građevinskiog sektora.

 „Financijska sredstva za obnovu su osigurana, odlučili smo se za ovakav javan i transparentan pristup, kako bi sve poduzetnike i obrtnike iz građevinskog sektora upoznali s planom obnove i njenom dinamikom, kako bi se mogli pripremiti i prijaviti na natječaje. Želimo da na našem području obnova objekata u vlasništvu Županije i povezanih ustanova ide kontinuirano, želimo da se sukladno potrebama zapošljavaju ljudi i da se projekti završe u zadanim rokovima.“ – istaknuo je Celjak.

Jedan od ključnih projekata u Sisku je i gradnja nove Ekonomske škole, a po prvi puta u povijesti učenici Ekonomske škole Sisak nastavu pohađati u vlastitoj zgradi, te neće više biti podstanari. Vrijednost izgradnje potpuno nove, moderno opremljene Ekonomske škole iznosi oko 60.000.000 kuna.

 „Ustrojili smo u okviru postojećeg sustava središnje koordinativno tijelo koje će u rad uključivati sve županijske institucije i poduzetnici će sve informacije sada moći dobiti na jednom mjestu i osoba zadužena za suradnju s poduzetnicima na raspolaganju je 24 sata“ – zaključio je sisačko-moslavački župan.

>> VIDEO Obnova nakon potresa: Za gradnju jedne zamjenske obiteljske kuće pola milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije