Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Požar na Jakuševcu gasili cijelu noć: Dan nakon još uvijek sve puno dima

Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu su bili i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede
25. srpnja 2019. u 07:39 58 komentara 24752 prikaza
Požar na Jakuševcu
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/32

Županijski centar 112 u 19,15 sati zaprimio je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec. Intervencijom 149 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 50 vatrogasnih vozila brzo su plamen stavili pod kontrolu i ugasili. U Novom Zagrebu jutros je još uvijek sve puno dima te se u zraku osjeća miris paljevine.

Požar na Jakuševcu OSJETI SE NADALEKO MUP: nakon požara na Jakuševcu nema onečišćenja zraka

U požaru nitko nije ozlijeđen. Požar ne predstavlja ugrozu za stanovništvo, a potpuno gašenje očekuje se danas tijekom jutarnjih sati, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Video: Požar na Jakuševcu

"Prema informacijama s mjesta događaja, intervencijom 130 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila više nema otvorenog plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec. Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu se nalaze i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede. Požar ne predstavlja ugrozu za stanovništo, a potpuno gašenje očekuje se tijekom jutarnjih sati", izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Gradonačelnik Milan Bandić koji se nalazio na mjestu događaja rekao je da Zagrepčani mogu mirno spavati.

Video: Vatrogasci gase požar na Jakuševcu

Gorio je odbačeni namještaj, a u požaru nitko nije ozlijeđen. Čitatelji su nam poslali fotografije i video gustog dima koji se nadvio nad Novim Zagrebom.

Vatrogasci će nakon prigušivanja krenut na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre. Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje, javlja Dnevnik.hr.

"Požar gori sve jače i jače, sad se vide visoki plamenovi,  s udaljenosti na kojoj se ja nalazim, plamenovi bi morali biti barem dvadeset do tridedet metara visoki da bi se vidjeli iznad kuća. Požar je čini se daleko ozbiljniji nego što to službe žele priznati, dolaze i dobrovoljna vatrogasna društva čak i iz šire okolice Zagreba", javlja nam čitatelj koji stanuje u blizini.

- Danas u 19:15 sati Županijski centar 112  zaprimio je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec. Na terenu se nalaze službenici PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a u gašenju požara koje je u tijeku, sudjeluje 10 vatrogasnih vozila te 25 vatrogasaca iz Vatrogasnih postaja Novi Zagreb, Centar i Žitnjak. Prema prvim informacijama gori odbačeni namještaj, nema ozlijeđenih osoba,  a u gašenju će pomoći i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava - izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama nakon što je buknuo požar.

 

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO