Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka

Čović: Sram me afere Plinara

ivo covic
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.10.2011.
u 09:44

Hitno smo pozvali direktore i razmotrili što treba napraviti. Kako su trojica još zaposlenici Holdinga, zatražili smo ih da se očituju o navodima. Uglavnom, reagirali smo odmah - poručio je Čović zapitan za aferu Plinara.

Vijećnici Gradske skupštine ni jučerašnju  sjednicu nisu izdržali. Na tapeti su bili šef Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i gradonačelnik Milan Bandić. 
- Jeste li vi bili na Tajlandu? - dočekalo je pitanje Ivu Čovića otvorivši tako aktualni sat aferom Plinara o primanju mita pojedinih direktora te tvrtke koji su s kooperantima putovali na egzotična odredišta. 

Hitno pozvali direktore 

Prije desetak godina - odgovorio je i odmah dodao - nije ni napuštao zračnu luku. Dodao je Čović i da ga je stid bilo čitati o užicima zaposlenika Plinare. Ipak, o konkretnim kaznama za govornicom je izbjegao odgovoriti vijećnici Ivani Mlinar Horvat, koja je to pitanje pak prijavila u četiri sata ujutro. 
- Važno je da cijeli predmet obrađuje USKOK. Hitno smo pozvali direktore i razmotrili što treba napraviti. Kako su trojica još zaposlenici Holdinga, zatražili smo ih da se očituju o navodima. Uglavnom, reagirali smo odmah - poručio je Čović. Gradonačelniku Milanu Bandiću vijećnici su pak poručili - nesposoban si, a njegovo polugodišnje izvješće o radu prozvali sramotnim i uvredljivim. Možda bi se Bandić i branio da se prije otvaranja te točke nije ispričao “važnim obvezama”, pa je prezentaciju izvješća o svome radu prepustio zamjenici Jeleni Pavičić Vukičević. 
- Ovo izvješće jasno upućuje na to da se i dalje radi po starom, potrošačkom modelu bez jasne vizije razvoja - poručio je šef gradskog SDP-a Davor Bernardić. 
Šablonsko nabrajanje uspješnih projekata, kako su to za klupama komentirali vijećnici, bez jasnog obrazloženja nije prihvaćeno, već su članovi Gradske skupštine gradoančelniku Bandiću poručili - dobili smo na znanje izvješće, ali red je da ga se već jednom naučite pisati. 

Nema ulaganja 
– Stvari se očigledno urušavaju. Ovdje ne samo da nema ulaganja nego su stopirane i investicije - rekao je hadezeovac Stanko Gačić. 

Komentara 5

DO
doktorica
10:13 25.10.2011.

neka krene najprije od sebe...

CH
chemica
11:44 25.10.2011.

Ajme, nisu mu odgovorili u zakonskom roku od TRIDESET dana! E pa evo ti ga sad pa vidi kako je nama, običnim građanima koji čekamo i nekoliko godina odgovor ili reakciju raznoraznih birokrata i inspekcijskih službi pa to obično NE dočekamo. Najbolji su mi upravo ti njegovi iz gradske uprave. Desetak dopisa, isto toliko ako ne i više požurnica, ma tko te fućka. Ma kakav Zakon o općem upravnom postupku, mi po njemu NE postupamo. Ovo je birokracija \"države Tunguzije\", a ne RH. Gosn. Šprem, jel ugodno kad te ignoriraju? Prvo uvedite red u ovom Bandićevom svinjcu kojeg ste sami stvorili, a tek onda možete pljuvati po nesposobnom HDZ ministru. Vidi naš Šprem trun u oku Ministra, ali balvan u vlastitom mu je blago \"promakao\".

LU
lutomirski
19:33 25.10.2011.

Moraju i oni ici u Tajland malo j*****ati jer ovdje u Zagrebu nemogu, inace nebi nikada si to mogli priustiti, ali sigurno su u nekim jeftinim hotelima prenocili 20-30 Eura koji su jos uvijek luksuzni prema Zagrebackim...!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije