Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PREGLEDA

Ćorić: Plin će se u Zagrebu pustiti tek kad objekti budu sigurni

Sabor raspravlja o postojanim organskim onečiščujućim tvarima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.04.2020.
u 13:19

Objasnio je kako do uključena može doći jedno ako tako kažu procjene statičara, odnosno dimnjačara i ako su atesti dimnjačara izdani nakon temeljitih pregleda oštećenih objekata.

Plin u objekte u Zagrebu, koji su oštećeni u snažnom potresu 22. ožujka, pustit će se tek kad budu sigurni. Plan je ministra zaštite okoliša i energetike, Tomislava Ćorića, o čemu se pričalo na jutrošnjoj saborskoj sjednici koja se nije prekinula unatoč snažnom potresu jačine 3,5 po Richteru.

 „Uključenje plina i tople vode za dio stanovnika zagrebačkog centra pitanje je sigurnosti“, odgovorio je ministar SDP-ovom zastupniku Gordanu Marasu.

Objasnio je kako do uključena može doći jedno ako tako kažu procjene statičara, odnosno dimnjačara i ako su atesti dimnjačara izdani nakon temeljitih pregleda oštećenih objekata.

 „Objekti će se uključiti tek kada budu sigurni, odnosno kada uporaba plina za potrebe grijanja vode bude sigurna“, istaknuo je Ćorić u odgovoru Marasu kojeg je zanimalo što je Ministarstvo napravilo u tom pogledu.

"Građane to više muči od onečišćujućih tvari koje ste predstavili", rekao je SDP-ov zastupnik ministru zaštite okoliša i energetike, koji je Saboru danas predstavio prijedlog o provedbi Uredbe EU o postojanim organskim onečišćujućim tvarima.

Komentara 2

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:17 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar LisaAE88
LisaAE88
16:28 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije