Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oživljavanje objekta

Čisteći staru školu u Vrapču pronašli skriveno blago

Stara škola u Vrapču
Foto: Župa sv. Barbare Vrapče
1/2
07.04.2014.
u 13:15

Mladi iz župe sv. Barbare žele zapušteni prostor urediti kao dvoranu za vježbanje i skladište župnoga Caritasa. Cilj je tamo napraviti i zavičajni muzej Vrapča

Čisteći staru školu u Vrapču, blizu crkve svete Barbera, mladi iz zajednice MuStBe našli su pravo blago - vreću punu kovanica iz bivše države.

Stari novac je bezvrijedan, osim numizmatičarima, no mladima iz župe to je pokazatelj da u staroj školskoj zgradi, već 10 godina napuštenoj, ima još smeća koje valja iznijeti i prostor urediti.

Voditelj župe Antun Sente podsjeća da se u školu i provaljivalo i uništavao se unutarnji prostor, no mladi iz MuStBe-a nisu to više htjeli dopustiti i prionuli su poslu čišćenja interijera.

Foto: Župa sv. Barbare Vrapče

- U jednom dijelu žele urediti skladište župnog Caritasa, a u drugom dvoranu za vježbanje. Tamo gdje su nekad djeca usvajala znanje i odgajala se, današnji mladi, njihova djeca, žele treninzima zdravije živjeti i karitativno stvarati bolji svijet - kaže mons. Sente, ujedno i voditelj zajednice mladih u župi svete Barbare Vrapče.

Uz MuStBeovce staru školu čistili su i članovi obiteljske zajednice Barbarini i djelatnici dm-a, a Zagrebački holding je putem Čistoće dao dva kontejnera za odvoz krupnog otpada.

Prostor stare škole u Vrapču, u kojoj je nastava pokrenuta davne 1863, mogao bi postati i mjesto za zavičajni muzej Vrapče, u kojem bi se mladi družili kroz interaktivne radionice i upoznavali kulturno bogatstvo toga dijela Zagreba.

Komentara 1

Avatar Matija Cvetkovic
Matija Cvetkovic
20:39 07.04.2014.

Izvrsno! Potrebno je pokrenuti natječaj za aritektonsko uređenje zgrade, natječaj financirati na programima grada, prijavom na natječaje europskih fondova, sredstvima crkvenih vlasti, sudjelovanjem sugrađana, eventualno i milodarima. Što se više novca prikupi, veća je vjerojatnost sudjelovanja renomiranih arhitektonskih ureda ida i Seučilišta, odnosno Arhitektonskog fakulteta i Studija dizajna. Novi javni sadržaji zahtijevaju ulaganja, otvaraju radna mjesta u građevinskom sektoru na mikrorazini, podizanje standarda mjesta javnim sadržajima podiže poželjnost četvrti, a time i vrijednost četvrti. želim sudjelovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije