Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati su kandidati

Cilj novoga rektora– pretvoriti Zagrebačko sveučilište u najvažnije u ovom dijelu Europe

ZG sveučilište
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
21.03.2014.
u 14:07

Kandidature su službene postale 14. ožujka, a sam izbor rektora bit će na izvanrednoj sjednici Senata 15. travnja

Između dvije prorektorice Sveučilišta te dva dekana 15. će se travnja odlučivati o novom rektoru Sveučilišta u Zagrebu.

Melita Kovačević, sadašnja prorektorica za tehnologiju i istraživanje, Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije, Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, te Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, izbor su pet vijeća područja i dekana triju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a predsjednici upravo tih vijeća i sastavnica izbornom su povjerenstvu dostavili odluku s prijedlogom svoga kandidata te propisanu dokumentaciju, čime je kandidatura navedenih kandidata 14. ožujka postala i službenom.

– Na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu 8. travnja kandidati će predstaviti svoje programe, a o izboru novog rektora odlučit će se na izvanrednoj sjednici 15. travnja – objasnila je glasnogovornica Sveučilišta Tamara Dagen.

Programi kandidata mogu se vidjeti na internetskim stranicama Sveučilišta, a svi mogući budući rektori ističu da im je jedan od glavnih ciljeva da Sveučilište u Zagrebu postane najvažnije u ovom dijelu Europe.

Također, složni su kandidati za mjesto rektora, čelni čovjek Sveučilišta mora dobro poznavati svaku od svojih sastavnica, ravnopravno zastupati sve njihove interese te se upoznati sa svim njihovim snagama, ali i mogućim slabostima te promišljanjima.

Komentara 2

IB
iva.begovic
19:41 21.03.2014.

Pa u ovom djelu Europe, unutar granica RH, Zagrebačko sveučilište i jest najvažnije. A dalje od toga, bolji su samo od istočnih susjeda, a i to ne od svih. Beogradsko i novosadsko sveučilište na svjetskoj rang listi stoje bolje od zagrebačkog. No, utješno, Sarajevsko i Tuzlansko su lošiji. Malo Mariborsko sveučilište, također je bolje od Zagrebačkog. Neka se malo saberu, i ne pričaju, prigodno, kajgod.

Avatar rajetin
rajetin
21:35 21.03.2014.

Pitanje br. 1: Što je to "ovaj dio Europe"? Pitanje br. 2: Kako preobraziti ZS u najvažnije...? Pitanje br. 3: Na čemu kandidati za rektora temelje svoj optimizam? Pitanje br. 4: U kojem razdoblju planiraju svoje zamisli sprovesti u djelo?lo? "Također, složni su kandidati za mjesto rektora, čelni čovjek Sveučilišta mora dobro poznavati svaku od svojih sastavnica, ravnopravno zastupati sve njihove interese te se upoznati sa svim njihovim snagama, ali i mogućim slabostima te promišljanjima." Vrlo inovativno i radikalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije