Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Cilj novoga rektora– pretvoriti Zagrebačko sveučilište u najvažnije u ovom dijelu Europe

Kandidature su službene postale 14. ožujka, a sam izbor rektora bit će na izvanrednoj sjednici Senata 15. travnja
21. ožujka 2014. u 14:07 2 komentara 950 prikaza
ZG sveučilište
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Između dvije prorektorice Sveučilišta te dva dekana 15. će se travnja odlučivati o novom rektoru Sveučilišta u Zagrebu.

Melita Kovačević, sadašnja prorektorica za tehnologiju i istraživanje, Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije, Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, te Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, izbor su pet vijeća područja i dekana triju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, a predsjednici upravo tih vijeća i sastavnica izbornom su povjerenstvu dostavili odluku s prijedlogom svoga kandidata te propisanu dokumentaciju, čime je kandidatura navedenih kandidata 14. ožujka postala i službenom.

– Na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu 8. travnja kandidati će predstaviti svoje programe, a o izboru novog rektora odlučit će se na izvanrednoj sjednici 15. travnja – objasnila je glasnogovornica Sveučilišta Tamara Dagen.

ZG Sveučilište četvero kandidata Netko od njih postat će novi rektor ZG Sveučilišta sveučilište u zagrebu top lista najboljih 2013. Sveučilište u Zagrebu nije ni među 600 najboljih na svijetu

Programi kandidata mogu se vidjeti na internetskim stranicama Sveučilišta, a svi mogući budući rektori ističu da im je jedan od glavnih ciljeva da Sveučilište u Zagrebu postane najvažnije u ovom dijelu Europe.

Također, složni su kandidati za mjesto rektora, čelni čovjek Sveučilišta mora dobro poznavati svaku od svojih sastavnica, ravnopravno zastupati sve njihove interese te se upoznati sa svim njihovim snagama, ali i mogućim slabostima te promišljanjima.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • iva.begovic:

    Pa u ovom djelu Europe, unutar granica RH, Zagrebačko sveučilište i jest najvažnije. A dalje od toga, bolji su samo od istočnih susjeda, a i to ne od svih. Beogradsko i novosadsko sveučilište na svjetskoj rang listi stoje bolje od ... prikaži još! zagrebačkog. No, utješno, Sarajevsko i Tuzlansko su lošiji. Malo Mariborsko sveučilište, također je bolje od Zagrebačkog. Neka se malo saberu, i ne pričaju, prigodno, kajgod.

  • Avatar rajetin
    rajetin:

    Pitanje br. 1: Što je to "ovaj dio Europe"? Pitanje br. 2: Kako preobraziti ZS u najvažnije...? Pitanje br. 3: Na čemu kandidati za rektora temelje svoj optimizam? Pitanje br. 4: U kojem razdoblju planiraju svoje zamisli sprovesti u djelo? ... prikaži još!lo? "Također, složni su kandidati za mjesto rektora, čelni čovjek Sveučilišta mora dobro poznavati svaku od svojih sastavnica, ravnopravno zastupati sve njihove interese te se upoznati sa svim njihovim snagama, ali i mogućim slabostima te promišljanjima." Vrlo inovativno i radikalno!