Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Cesta propala, a obnovu stanari čekaju već dvije godine

Veliki vrh
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
11.02.2015.
u 13:30

Problem je činjenica što je vodovodna cijev premoštena iznad jama, kako se ne bi događala onečišćenja vode zbog daljnjeg propadanja ceste

Prije dvije godine na dva mjesta u Ulici Veliki vrh stvorilo se ulegnuće, govore tamošnji stanari, a cesta se još uvijek nije sanirala.

Nije ni to velik problem, ističu jer već su naviknuti na jame. Problem je činjenica što je vodovodna cijev premoštena iznad jama, kako se ne bi događala onečišćenja vode zbog daljnjeg propadanja ceste ili čak potpuno začepljenje glavnog voda.

Područje vinograda

– Cesta je propala u vrijeme velikih kiša, jednostavno se spustila za cijeli metar. Kad se to dogodilo, iz Zagrebačkih su cesta mjerili teren i ispitivali tlo, ali kako su nam rekli posljednji put kad su bili ovdje, čekaju da vide kad će cesta prestati tonuti. Jer ona svako malo propadne za još desetak centimetara – objasnio je Ivan Hudi, koji sa suprugom Blaženkom Kovačić živi u Ulici Veliki vrh posljednjih deset godina.

Supružnici su se u mirovini doselili s Trešnjevke, a zbog prirode i ugođaja u tom dijelu Gornje Dubrave, nije im smetalo ni što do prije nekoliko godina Veliki vrh nije imao vodovod.

Danas, međutim, govore Ivan Hudi i Blaženka Kovačić, sve se više ljudi doseljava na ovo područje na kojem su nekad bili isključivo vinogradi i vikendice, a ulica, unatoč tome, ima i dalje brojne nedostatke.

Kante za smeće kupili sami

– Kao da su nas zaboravili. Primjerice, ralica dolazi samo ako zovemo koncesionara, kante za smeće morali smo kupiti sami jer su nam iz Grada rekli kako ih nema dosta da se podijele i nama. Nedavno su nam, usred zime, kabele za struju selili s drvenih na betonske stupove pa nismo imali grijanja budući da se ovdje svi u okolici grijemo na peći na pelete, kojima je potrebna struja za rad – kazala je Blaženka Kovačić te dodala kako se nada da će konačno sanirati makar dio ceste jer je vožnja na dijelovima izrazito opasna, a vodovodne cijevi, koje su premoštene preko ceste te idu uz ograde kuća, vrlo lako se mogu oštetiti.

Kako je rekla B. Kovačić, susjedima koji u ulici imaju vikendice a spojeni su direktno na premoštene cijevi voda se vrlo lako može smrznuti budući da se ne pušta često pa mogu ostati bez nje.

– Ovo ne može biti trajno rješenje, a traje već dvije godine – rekli su supružnici, dok su iz Grada obećali brze odgovore o tome što će napraviti za Veliki vrh.

>> Zeleni trg s fontanom i podzemnom garažom

Komentara 1

RI
RI813
13:27 12.02.2015.

čeka se ljeto kad dodje onda poplave tak je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije