Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERA RODITELJ ODGOJITELJ

Čelnik zagrebačkog SDP-a o odluci suda: 'Da je bilo ikako drugačije, zabrinuo bi se za stanje pravne države'

Split: Na konferenciji za medije SDP-a Split govorilo se o transparentnom proračunu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 16:15

Kad se odluka donosila u prosincu prošle godine, neki zastupnici kluba u to su vrijeme imali jamstva da je odluka zakonita, kazao je Viktor Gotovac

Nakon objave Visokog upravnog suda koji je proglasio nezakonitom odluku gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića o ukidanju mjere roditelj odgojitelj, nižu se reakcije sa svih političkih opcija.

Tomašević je odmah nakon objave održao konferenciju na kojoj je kazao kako ih je jako razočarala odluka jer to znači da će Grad morati odvajati za mjeru roditelj-odgojitelj te neće moći na vrtiće, dok su iz Udruge roditelja odgojitelja slavili uz riječi kako je danas pobijedila istina te zakon i Ustav Hrvatske. 

Viktor Gotovac, predsjednik zagrebačkog SDP-a komentirao je za Večernji list kako je ova odluka njemu bila potpuno očekivana. 

- Štoviše, da je bila ikako drugačija zabrinuo bi se za stanje pravne države. Odluka je upravo onakva kakav bi pravni poredak trebao biti. Nisam sudjelovao u stvaranju te odluke, ali sam Sandri Benčić ukazao na njene rizike i rekao da je najbolji put ograničavanje novih korisnika mjere. Tomaševiću smo također više puta ukazali na rizik ove odluke, a to smo i javno komunicirali - tvrdi. 

- Kad se odluka donosila u prosincu prošle godine, neki zastupnici kluba u to su vrijeme imali jamstva da je odluka zakonita. Ja sam u Skupštinu došao tek kasnije pa više nisam mogao intervenirati - dodao je. 

Odgovorio je i što to znači za partnerstvo SDP-a i Možemo! u Zagrebu. 

- Ostajemo vjerni partnerstvu, nećemo ništa uvjetovati. Nećemo se ponašati prema Možemo! kao što se Možemo! ponaša prema nama u Puli, Varaždinu, Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji - zaključio je. 

>> VIDEO Zagreb: Ivica Lovrić, Željka Markić i udruge o odluci suda kojom se vraća mjera roditelj odgojitelj


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije