Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRA Građani se na prevelike račune mogu potužiti samo u Gundulićevoj, gdje su gužve nesnosne

'Čekamo satima, a na sedam šaltera Elektre samo su tri službenice'

21.11.2008.
u 22:19

Zagrepčani kojima Elektra šalje prevelike račune i koji se odluče žaliti na jedinom za to predviđenom mjestu, u njezinu sjedištu u Gundulićevoj 32, trebaju se pripremiti na višesatno čekanje u beskrajnom redu.

U to smo se i sami uvjerili kad smo oko 11 sati posjetili Elektru. Nakon što se s “redomata” uzme papirić s brojem, može proći i nekoliko sati dok se taj broj ne prikaže na ekranu, pa građanin može otići na taj šalter.

Za slikanje svi na šalter
– Ovo je psihičko maltretiranje. Čekam već više od sat vremena, a pola šaltera ne radi – požalio se umirovljenik Stjepan Košanski. Zaista, u trenutku kada smo razgovarali s Košanskim, od sedam šaltera predviđenih za reklamacije na samo tri bile su službenice. Doduše, nakon nekog vremena svi su se šalteri “popunili”.

– Evo, sad kad ste vi došli, šefovi su potjerali ljude iz kancelarija za šaltere. To vam je tako, za slikanje – kazala je šalterska službenica koja je iz razumljivih razloga htjela ostati anonimna.

Elektra je za rad s građanima otvorena samo radnim danom od 7 do 15 sati, pa mnogi moraju odlaziti s radnih mjesta kako bi prijavili da im s računom nešto ne valja.

– Zamolio sam šefa da me pusti s posla i sad već čekam sat i pol. Tko će mi platiti to vrijeme koje sam izgubio? – pita se vojnik Ivan Rezo. Prema njegovu mišljenju, tako velike gužve nastaju zato što se obračuni prave napamet i nemaju veze sa stvarnom potrošnjom struje, što mnoge navodi da dođu ovamo i žale se.

Preplatio, a rata još veća
– Preplatio sam gotovo 800 kuna, a mjesečnu su mi ratu digli sa 220 na 516 kuna. Ako ne platim, isključit će mi struju, a toliko novca mjesečno samo za struju ne mogu izdvajati – rekao je.

Prema riječima Željka Šimeka, rukovoditelja Ureda direktora, gužve su sada nešto veće jer u ovo vrijeme građani dobivaju obračune.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije