Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Entuzijasti

Čekajući tramvaj sinula im ideja za proslavu Jabuke

jabuka,izložba
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
21.12.2013.
u 18:00

Ana Solter i Marijo Stojanović skupljali su mjesecima materijal za izložbu

Stajali su i razgovarali na tramvajskoj stanici nakon što su u kinu gledali “Hobita”. Njemu je sinula ideja da naprave nešto povodom 45. rođendana kluba u kojem radi. Razmišljali su kako je šteta što jedan tako kultni klub kao Jabuka nema svoje mjesto koje objedinjuje sve uspomene. Godinu dana zatim svoju su ideju proveli u djelo.

U Arheološkom muzeju već je tjedan dana otvorena izložba “Klub koji ne truli – već 45 godina”. Prvi plakat za otvaranje kluba 17. veljače 1968. godine, vrata “fićeka” koji je vozio ekipu iz Dežmanove do Jabukovca, članci iz Poleta, plakati koncerata, peticija sa šest tisuća potpisa iz 1998. godine protiv zatvaranja kluba i još mnogo drugih materijala i memorabilija samo su dio postava koji su mjesecima entuzijastično skupljali autori izložbe Ana Solter i Marijo Stojanović. Neki su materijali starih “jabučara” stigli čak iz dalekog New Yorka.

– Pokrili smo sve dekade postojanja kluba i zadovoljni smo odazivom ljudi. U posljednjoj je sobi postavljena ploča na koju je zakačeno mnoštvo fotografija iz Jabuke koje ekipa donosi i tako postaje dio stalnog postava izložbe – kazao je Marijo i najavio da će ubuduće svakoga petka od 20 do 21 sat voditi besplatne ture posjetitelja objašnjavajući i otkrivajući im priče iza svih materijala. Izložba traje do 2. veljače, a ulaznica od 20 kuna vrijedi i za ulaz u Jabuku istu večer.

>>Izložba o kultnom klubu Jabuka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije