Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov Božićni koncert

Raspjevani Lisinski donio radost i toplinu Božića

Božićni koncert
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/16
11.12.2015.
u 22:15

Veselo, nježno, ugodno... spoj tradicionalnih domaćih božićnih pjesama i popijevki i nezaboravnih svjetskih hitova bio je savršena uvertira u blagdansko raspoloženje.

Božić dolazi s najljepšim pjesmama. Božić dolazi tiho na prstima. Neka noćas ljudi svi, budu sretniji. Budu sretni svi... Božić dolazi... Stihovi su to omiljene domaće blagdanske pjesme “Božić dolazi” koje su večeras uglas s ponajboljim domaćim glazbenicima pjevali i veliki i mali, ispunivši do posljednjeg mjesta Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, na Božićnom koncertu u organizaciji Večernjeg lista, Soundset FM-a i Laganini FM-a.

‘Sve što želim... si ti’

Veselo, nježno, ugodno... spoj tradicionalnih domaćih božićnih pjesama i popijevki i nezaboravnih svjetskih hitova bio je savršena uvertira u blagdansko raspoloženje. Magiju Božića pjesmom su oživjeli velikani hrvatske glazbe, Tony Cetinski pjevajući “Santa Claus” i Vanna izvedbom “Božića bilog” i to uz pratnju vrhunskog orkestra kazališta Komedija pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića.

Koncert u rasprodanoj dvorani otvorio je upravo orkestar, nakon kojeg su izvedbe naših solista dale dodatnu toplinu božićnim klasicima. Vanda Winter, pjevačica i glumica kazališta Komedija, razveselila je publiku i interpretacijom jedne od najpoznatijih božićnih pjesama - All I Want for Christmas, Mariah Carey, a doznali smo i da se danas - udaje.

Zvončići, zvončići...

Kultni pjevač grupe Bijelo Dugme Željko Bebek maestralnim White Christmasom kao da je prizvao snijeg, a s opernom pjevačicom Sandrom Bagarić skladno izveo i Veselje ti navješćujem. Jedan od najpoznatijih dalmatinskih pjevača Goran Karan gromoglasni je aplauz zaslužio izvedbama pjesama “Bijeli Božić” i “U sve vrime godišća”, a božićnu priču zaokružile su i vrhunske izvedbe kazališnih izvođača Đanija Stipaničeva “Blue Christmas” i Danijele Pintarić s “O Holy Night”. Mališane u dvorani je obradovao i dječji zbor Zagrebački anđeli sa “Spavaj mali Božiću” i u duetu s D. Pintarić “Spi, spi”. Mali zboraši otkrili su i da si žele - mobitele.

Posebna je gošća bila kubanska pjevačica Olvido Ruiz Castellanos, koja je izvela “Feliz navidad”, a program su uigrano i duhovito vodili Jasna Palić Picukarić i Igor Mešin. Finale koncerta sa svima na sceni pripalo je popularnoj “Zvončići, zvončići”.

>> Vanna: Jedva čekam otpjevati božićne klasike u petak u Lisinskom

Komentara 7

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:29 11.12.2015.

Bez Olivera je to samo hrpa sarlatana....A gdje je Maja Blagdan, Zorica Kondza i ostale? Gdje su ti nasi savrseni vokali?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:47 12.12.2015.

Imaš li beđ koliko je radnika na burzi, koliko je otišlo iz Hrvatske za poslom ili bar koji je to brak ili ljubavnik, koji si zaključila. Pozdrav dobrim ljudima

DU
Deleted user
03:30 12.12.2015.

Koji komentari ispod, zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije