Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Gaming Arena

Čak 85 tisuća fanova izravno pratilo turnire u Hearthstoneu

Zagreb Gaming Arena u sklopu Croatia Winter Music Festivala
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
04.01.2017.
u 13:15

Pobjedu na turniru League of Legends odnijela je hrvatska momčad Medvjedići dobra srca, a u Hearthstoneu pobjedu je odnio SuperJJ

Oko 85.000 puta pogledao se stream na službenom kanalu Zagreb Gaming Arene u dva dana njezina održavanja. Dvoboj finalnog turnira u Hearthstoneu između Thijsa i Wilda istodobno je gledalo 11 tisuća ljudi. Doista, zagrebačka je Arena u ta dva dana doista postala pravi gamerski dom.

Može se i dobro živjeti

– Jako sam zadovoljan kako je sve ispalo, ovdje u Hrvatskoj gaming je na višem nivou nego u Sloveniji gdje su to još interne zabave. Ovako nešto organizirali smo i na Ultra Europe, no baš ovdje to može dobiti neki ozbiljniji razmjer, a koliko primjećujem, i publika je sličnog profila – kaže Jernej Masnec, jedan od organizatora Zagreb Gaming Arene koja se događala u sklopu Croatia Winter Music Festivala. Bina s koje večerima DJ-i puštaju glazbu pretvorena je preko dana u pravo poprište s ponajboljim igračima popularnih igara. – Događaj je sjajno organiziran, ne vidim puno razlike u odnosu na vanjske turnire. Osim možda Kine, no tamo Hearthstone igra 30-40 milijuna ljudi – rekao nam je Adrian iz Njemačke, poznatiji po igračkom nadimku Lifecoach.

11.000 pregleda imao je službeni streaming kanal Zagreb Gaming Arene za održavanja meča u Hearthstoneu između igrača Thijsa i Wilda

– Ne čudi me što su hrvatski igrači tako jaki, danas je Hearthstone jako popularan u svijetu. Ja sam počeo iz čiste zabave, no ispalo je kako sam dosta dobar pa mi je ponuđen i profesionalni ugovor. Može se od toga solidno živjeti, no dosta se radi, morate biti mentalno jaki – rekao nam je pobjednik Jan iz Njemačke, odnosno SuperJJ koji u godini odigra i 30 turnira širom svijeta. On je jedan od četvorice igrača koji su među 15 najboljih u svijetu, gdje su i Lifecoach te Thijs. Četvrti je simpatični Rumunj Radu poznatiji kao RDU.

10.000 eura bio je nagradni fond za turnir u Hearthstoneu. Za turnir u League of Legends najboljima se podijelilo pet i pol tisuća eura, pobijedila je hrvatska ekipa

– Jako mi se sviđa u Zagrebu, hrana mi je izvrsna, a turnir je vrlo solidan pa bih se volio vratiti, oduševljen sam dvoranom koja je jako velika. Život uz Hearthstone je dobar, igrat ću ga dok igre bude – rekao nam je RDU. Uz gaming turnire, prvog je dana pobjedu u League of Legends odnijela hrvatska ekipa Medvjedići dobra srca, posjetitelji su mogli isprobati i uređaje virtualne stvarnosti te se poigrati na različitim konzolama. – Od jutra se red ne smanjuje, i nas je pomalo iznenadilo, izgleda da djeca naprosto vole voziti virtualne utrke – kažu nam na prostoru gdje se nalazi Red Bullova konzola na kojoj je jedan mališan upravo savladavao oštar zavoj kao pravi relijaš. Ništa drugačije nije na drugim prostorima.

A sada R3hab

– Naši Gabriel i Toma Mihael ovaj su događaj pronašli sami, uzeli nas za ruku i sada smo ovdje – kažu Marijan i Ružica koji su sa svoja dva sina došli pogledati što se to događa u Areni. – Youtuberi? Bit će ovdje? Odlično, naši dečki imaju svoje favorite na YouTubeu, redovito prate njihove kanale. Današnja su djeca educirana, znaju o tehnologiji daleko više od nas. Ako se ovdje danas pojave i neki od youtubera, bit će zaista sjajno – govore nam Ružica i Marijan.

Posebni su gosti Zagreb Gaming Arene bili popularni Marko KOFS, Bloodmaster i Mudja, popularni youtuberi, kod kojih se, kao i na svakom pojavljivanju, stvarao popriličan red. Nakon Zagreb Gaming Arene danas je na redu Enter Zg Party na kojem će glavna zvijezda biti R3hab, odlični nizozemski DJ marokanskog porijekla, a uz njega Felix Jaehn, Justin Oh te LVNDSCAPE.     

Komentara 1

TO
Tocno
15:42 06.01.2017.

Jednom riječju propast i katastrofa ovog festivala! http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2034701/winter-music-festival-u-areni-zjapi-prazan-istrazujemo-zasto-je-propala-zagrebacka-ultra/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije