Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuni kolaps

Zagrepčani revoltirani ZET-ovim autobusom: Kasni ili ne stiže? Ta je linija katastrofa!

autobus 107
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
12.10.2018.
u 08:20

Putnici se žale jer se autobusi na liniji 107 koja vozi od Žitnjaka do Jankomira ne drže voznog reda te su uvijek pretrpani. Imate li sličnih primjera, javite nam na e-mail javi@vecernji.net

Jedan autobus ne dođe, pa idući čeka dvostruko više ljudi, onda svi ne stanu u dupkom puno vozilo, pa se vrata ne mogu zatvoriti. Rezultat je na kraju – potpuni kolaps. Tako gotovo svako jutro između 7 i 8 sati izgleda putovanje na posao autobusom na liniji 107 koja povezuje Jankomir i Žitnjak.

Vozi gradskim arterijama

– Ta je linija katastrofa! Zadnjih se tjedan dana autobus koji kreće u 6.40 uopće ne pojavi, a onda se isto ponovi u 16.40 sati – govori Matija Šikić, jedan od putnika koji svakodnevno tom rutom putuje na posao. Kada je problem prijavio Holdingu, dobio je objašnjenje da se kasni zbog gužvi.

– Taj odgovor nije prihvatljiv jer koristim tu liniju više od tri godine i znam gdje i kako gužva utječe na prometovanje. Bus može kasniti pet, deset, pa i 15 minuta i to mogu shvatiti. Ali drukčije je ako se autobus uopće ne pojavi i to nije slučajno ako se ponovi nekoliko puta u tjedan dana – govori Šikić, a s njime se slažu i ostali putnici. Svjesni su, kažu, da je riječ o liniji koja prometuje Slavonskom, Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom koja je praktički potpuno zakrčena u vrijeme najvećih prometnih gužvi. No to ne opravdava nedolaženje vozila.

– Čini se kako smo svi mi koji plaćamo mjesečne karte po 360 kuna i čekamo u nadi 40 minuta da će doći autobus budale – zaključuju revoltirani putnici, no iz ZET-a kažu da se vozni red odvija onako kako je jedino moguće.

– Kao i na većini ostalih autobusnih linija, u vrijeme prometnih špica i gužvi bilježimo odstupanja od predviđenog rasporeda vožnje, na što kao prijevoznik ne možemo utjecati. To posebice vrijedi za liniju 107 zbog toga što prometuje glavnim gradskim arterijama – poručili su iz ZET te objasnili kako zbog toga može doći i do “dodatnog moduliranja postojećih prometnih planova“, odnosno do ukidanja nekih polazaka. Za to je, objašnjavaju, zadužena služba za organizaciju prijevoza koja cijelo vrijeme prati stanje na cestama, odnosno prohodnost trasa te uvodi izmjene kako bi se “osiguralo adekvatno povezivanje dionice “.

A onda još i kvar...

Iz ZET-a objašnjavaju da su svjesni da su zbog nekih odluka putnici nezadovoljni, no na gužvu na cesti se ne može utjecati, kao ni na neke nepredviđene događaje poput sudara ili kvarova, nepravilno parkiranih automobila, vremenskih uvjeta...

– Prije dva dana, primjerice, uz neredovitost prouzročenu gužvom, situaciju u jutarnjim satima dodatno je otežao i kvar jednog od autobusa na liniji 107 – objasnili su te poručili da će dodatno analizirati situaciju na toj liniji.

>>Imate li sličnih primjera javite nam na mail javi@vecernji.net

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

Ključne riječi

Komentara 20

ZJ
Zjako
08:56 12.10.2018.

Kako da prođe kad je gužva? Ako kasni na jednu stranu 10 min. a na drugu 15 min. onda je matematika jasna... jedino da ima na svakom okretištu pričuvni bus ?!!? Nema vozača ni za redovit vozni red ! Žutaa traka je puna i kako da prođe ???

DU
Deleted user
13:08 12.10.2018.

ZETovci lažu. Po istoj toj cesti redovito prolaze busevi Samoborčeka i oni dolaze redovito bez većih kašnjenja. Za razliku od ušminkanih podsljemenskih linija, linijom 107 voze se gotovo isključivo radnici do kojih nikome nije stalo. Busevi su neredoviti, prljavi i često neispravni, a sama linija (iako savršeno povezuje zapadni i istočni dio ZG) rijetka. Nema bržeg načina da se proputuje grad u vertikali ali većinu dana ta linija nije aktivna. Velika je to sramota i dobro je da se napokon o tome piše.

IG
igorl
09:19 12.10.2018.

Izmedju 7:30 i 9 ujutro je slavonska avenija zakrcena autima. Idite ljudi biciklom na posao brze je i udobnije, a mozda i izgubite koji centimetar slaufa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije