Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krše riječ

Buna u Španskom: Tomašević i Možemo! obećali su nam nove parkove za pse, a sad uzimaju i ovaj stari!

storyeditor/2022-04-28/PXL_270422_93197832.jpg
01.05.2022.
u 08:00

Korisnici parka saznali su da će njihovo jedino mjesto za istrčavanje i rekreaciju ljubimaca uskoro ukloniti

Umjesto da grade nove parkove za pse, kao što su obećali u predizbornom programu za našu četvrt, možemovci sada uklanjaju i ovaj, jedini koji postoji u krugu od više kilometara. Tako nam govore ljutiti stanovnici Španskog nakon što su, kažu, doznali da bi mjesto za rekreaciju njihovih ljubimaca, koje se nalazi u Ulici Vida Došena, uskoro trebalo nestati. Ondje se okupljaju svake večeri uz druženje i razgovor, a kako je riječ o ograđenom prostoru, ističu, savršeno je mjesto za trening i socijalizaciju pasa. I žele ga, poručuju, zadržati.

Zbog prigovora stanara

– Već godinama ovamo dolazimo i popravljamo ograde i rupe, uklanjamo otrove koje netko postavlja. A odluka da se makne park, osim što je neosnovana, i kontradiktorna je. Jer stranka Možemo! u svojoj predizbornoj kampanji naglašavala je da će se brinuti o parkovima za pse i obnavljati ih – ogorčen je Davor Buterin. Filip Marijanović, koji je također korisnik parka, napominje da im je sljedeći najbliži u Prečkom, što je kilometrima daleko.

– Smatram da je odluka o uklanjanju parka za pse u Španskom neosnovana i volio bih da se nađe neka alternativa. Nema smisla da moramo ići tako daleko, a naš kvart ima puno prikladnih lokacija za rekreaciju s kućnim ljubimcima – govori Marijanović.

Da bi mogli ostati bez parka za pse, ističu također, ne bi ni doznali da nisu primijetili da su presječene žice za zatezanje ograde. Jedna korisnica parka poslala je mail Mjesnom odboru Špansko sjever te tako "otkrila" planove.

A uklanjanje parka provest će se, kako doznajemo, kao dio plana malih komunalnih akcija koji je jednoglasno prihvatilo Vijeće gradske četvrti Stenjevec. I čini im se da je to točka na i, kažu korisnici, jer već neko vrijeme prolaze kroz probleme zbog stanara susjednih zgrada.

27.04.2022., Zagreb - Odlukom mjesnog odbora Park za pse u Spanskom uskoro ce biti srusen. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

– Dolaze u park, prijete nam i snimaju nas mobitelima, a nitko nikada nije pokušao razgovarati s nama. Postoji radno vrijeme parka i mi ga se držimo. Kao korisnici išli smo u Mjesni odbor, tražili sastanak sa stanarima, ali se nitko nikada nije odazvao – govori Vesna Godec.

U četvrti Stenjevec pak kažu kako se s potezom uklanjanja parka za pse moralo ići jer njegova lokacija nije dobro odabrana još 2015. godine, kada je izgrađen. Površinom je premalen, a i preblizu je stambenim zgradama, zbog čega neprestano već godinama stižu prigovori ljudi koji u njima žive.

– Najviše u ljetnim mjesecima, kada se žale na nesnosan smrad, ali i kršenje javnog reda i mira u večernjim satima. Unatoč pokušajima nadležnog Mjesnog odbora Špansko sjever da obavijestima i informativnim pločama pokuša probuditi svijest manjeg broja nesavjesnih vlasnika pasa koji se ne pridržavaju javnog reda i mira te ne čiste za ljubimcima, problemi su i dalje prisutni – objašnjava predsjednik Vijeća gradske četvrti Ivan Zelenić.

Radi se na gradnji parka za pse u Donjoj Kustošiji, dodaje, a i dalje će se razmatrati gdje ih još postaviti. A to što će se park u Došenovoj ukloniti, napominje, ne znači da će vlasnici pasa ostati bez zelenih površina za svoje ljubimce.

Ima drugih lokacija, ali...

– Na području Gradske četvrti Stenjevec postoje lokacije na kojima se psi mogu kretati bez povodca, poput prostora između Ulice Ivane Brlić-Mažuranić i Trga Ivana Kukuljevića, između Ulice hrvatskih branitelja te Samoborske i Stenjevečke ili između Šoljanove i Ulice Drage Gervaisa – govori Zelenić.

No te lokacije nisu prikladne, uzvraćaju pak korisnici parka u Španskom, jer nisu ograđene pa postoji opasnost da njihovi ljubimci u igri odjure na cestu i stradaju u prometu.•

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
08:40 01.05.2022.

izgleda da su počeli problemi u raju

BE
Beyonder
11:06 01.05.2022.

Bolje park za cucke nego zamjeniti dotrajale cijevi koje pucaju na tjednoj bazi. Šta će vam voda?? Ionako vas kozari bok polako asilmira u svoju doktrinu

LE
LeonardoGoldman
09:36 01.05.2022.

Dobra taktika Tome, obeca parkove za pse i dobi izbore. Zanimljivo biracko tijelo. Mozda ce ga sada psi i macke kostati izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije