Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krigle kao dionice

'Brokeri' na burzi piva u Tkalči nikad neće doživjeti 'crni petak'

pivo burza Mali Medo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
11.12.2015.
u 13:00

U pivnici Mali Medo za vikend se otvara nadmetanje u kojem pivopije licitiraju za cijene omiljenog pića. Iznosi padaju i rastu svaki čas

"Tri Gričke i jednog Medu!" čuje se. "Meni dva Crna Jacka i tri Klasa!" ide s druge strane. Zvuči poznato? Možda tako i izgleda? Sasvim. U Tkalčićevoj ulici u pivnici Mali Medo ovog vikenda službeno počinje pivska burza. Sve je tako kao što i zvuči, riječ je o nadmetanju za cijene piva, no ne baš kao kad se radi o dionicama.

Može se i zaraditi

– U Njemačkoj postoje ovakvi koncepti pa smo i mi shvatili da bi takvo što moglo vrlo dobro funkcionirati i kod nas. Imali smo nešto slično prije par godina u Staroj Samoborskoj i sada smo odlučili obnoviti priču. Posebno smo uredili ovaj prostor da bi postao pivska burza, postavili ekran i iznenadili se jer su ljudi počeli navraćati i prije nego što je lokal otvoren. Ideja je da se uz pivo malo i zabavite, a pritom se čak može nešto i zaraditi – rekao nam je Petar Nauković iz Pivovare i pivnice Medvedgrad, vlasnika Malog Mede. Sa svakom narudžbom cijena kupljenog piva raste za 50 lipa, a ako ga nitko ne kupi kroz 20 minuta, tada cijena pada. Oznake pokraj artikala prikazuju tendenciju rasta ili pada. Zvijezda označava minimalnu cijenu, zelena strelica prema dolje označava da je cijena počela padati, a crvena prema gore da je cijena narasla. Postoje cjenovni limiti koji se određuju dan za danom pa se, kada pivo dosegne maksimalnu cijenu, događa "pad burze" i cijena piva vraća se na najnižu. Ali ova burza zapravo nikada ne može doživjeti "crni petak"!

Blizanke upravljaju

Cijene su unikatne i ne vrijede za cijeli Mali Medo. Kako vidimo i čujemo, doista se priča iz Tkalčićeve primila. I to ne samo za domaću klijentelu već i za strance kojih u Zagrebu ne fali. Na šanku rade i burzom upravljaju vesele blizanke Selma i Sanela.

– Imali smo jučer i Nijemaca i Turaka. Bilo je ludilo! Koji put više i ne znaš što se naručuje, ali je zabavno – kažu djevojke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije