Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimaju emisiju

Britanski masterchef posjetio Jastrebarsko i probao copanjek, pogodite što je to...

masterchef
Foto: TZ Jastrebarsko
1/2
09.06.2015.
u 12:00

S domaćim namirnicama kuhao je i za britanski show

Obilaskom Jastrebarskog na biciklima počeo je jučer dan stranom gostu u tom gradu Zagrebačke županije.

U ljepote tog kraja, naime, došao se uvjeriti i pobjednik britanskog masterchefa Dhruv Baker, a u turu brdskim putovima po vinotočjima i lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima povela ga je manekenka, ali i Jaskanka Adrijana Dejanović.

– Snimaju gastroturističku emisiju koja će se emitirati na britanskim kanalima i promovirati Hrvatsku. Britanski kuhar probao je i copanjek, autohtoni kolač, koji se jede kao predjelo i kao desert – rekla je Ivana Herceg, direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog. Ime je ovaj kolač dobio prema riječi "copati'', što na jaskanskom dijalektu znači umijesiti vješto i brzo. Bit posjeta je, kaže Herceg, probati što više lokalne hrane i osjetiti lokalne običaje, a Baker će pokazati i svoj način kuhanja lokalnih namirnica. Pjesme tog kraja i nošnje pokazale su mu četiri djevojke iz KUD-a Sveta Jana, a upoznao je i jastrebara, po kojima je Jastrebarsko dobilo i ime.

–Grad Jastrebarsko, od davnine s jastrebom u grbu, nazvan je po ovim srednjovjekovnim uzgajivačima lovnih ptica, jastrebova i sokolova – kažu iz TZ-a. Nakon dana u Jastrebarskom Baker odlazi u Samobor i Zaprešić, a obići će još nekoliko hrvatskih gradova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije