Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Milana Langa

Bregana dobiva školsku sportsku dvoranu, građevinska je izdana

Škola u Bregani
Foto: Grad Samobor
1/4
17.04.2021.
u 12:00

Sama je izgradnja planirana u dvije faze tako da će u prvoj fazi biti izgrađena dvorana, a u drugoj izvedeni radovi na dogradnji škole. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na iznos od 19 milijuna kuna.

Osnovna škola Milana Langa u Bregani, sagrađena prije šezdesetak godina, dobit će školsku sportsku dvorani, kao i dodatnu etažu, a bje zgrade će biti međusobno povezane toplom vezom javili su iz Grada Samobora. Kroz 2020. godinu izrađena je projektna dokumentacija, a građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju nove školske sportske dvorane i dodatnih prostorija izdana je 16. ožujka te je postala pravomoćna 9. travnja.

Škola je jedna od najboljih u Hrvatskoj, pa se stoga stalno povećava broj njenih učenika, ali ne i kapacitet. Nužno je zato, smatraju u gradu, realizirati ovaj projekt. 

- Grad Samobor je prepoznao vrijednost, ali i potrebe škole u Bregani, stoga je započeo projekt dogradnje škole i izgradnje školske sportske dvorane koju učenici škole i stanovnici Bregane itekako zaslužuju - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec. 

Ravnatelj Igor Matijašić zadovoljan je, jer kaže dugo se čekala dvorana koja će i učenicima u Bregani omogućiti najbolje moguće uvjete za obrazovanje.

- Dodatan prostor osigurat će još više prilika za napredovanje škole koja je prepoznata kao uspješna i produktivna. No, osim škole, dvorana će biti i svojevrstan pokretač cjelokupnog života u Bregani jer će ovdje prostor za svoje aktivnosti naći i brojne udruge, sportaši i svi mještani -  zaključuje ravnatelj.

Sama je izgradnja planirana u dvije faze tako da će u prvoj fazi biti izgrađena dvorana, a u drugoj izvedeni radovi na dogradnji škole. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na iznos od 19 milijuna kuna, a planira se kako će sredstva biti osigurana dijelom iz pomoći državnog proračuna, a dijelom iz vlastitih prihoda Grada Samobora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije