Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška vremena

Botanički vrt u Zagrebu uvodi naplatu ulaznica

Botanički vrt
Patrik Macek/PIXSELL
19.02.2021.
u 19:16

Dnevne će ulaznice koštati 10 kuna i pet kuna za umirovljenike i učenike, a dostupna će biti i godišnja karta od 300 kuna

Zagrebački Botanički vrt, čija su vrata bila otvorena svim posjetiteljima od ranog proljeća do kasne jeseni, a ulaz je bio besplatan, od ove godine uvodi naplatu ulaznica. Dnevne će karte tako koštati deset kuna, pet kuna za umirovljenike i djecu. Uvodi se i godišnja ulaznica po cijeni od 300 kuna i 150 kuna za učenike i umirovljenike. 

‼️OBAVIJEST: Uvođenje ULAZNICA U BOTANIČKI VRT PMF-a 📢 Poštovani Prijatelji i Posjetitelji, slijedom svih nedaća koje su...

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuPetak, 19. veljače 2021.

Razlog ovom potezu je pandemija koronavirusa odnosno financijske poteškoće koje je uzrokovala pa sada Botaničkom nedostaju fsredstva za restauraciju objekta, popravke i održavanje. 

"Slijedom svih nedaća koje su nas sustigle, dugova koje moramo namiriti te nemalih popravaka i obnova koje nam slijede, uz suglasnost i odobrenje svih nadležnih od ove sezone uvodimo skromnu naplatu ulaza u Vrt. Čitav ovogodišnji Cjenik odobren od Uprave PMF-a", stoji u objavi na službenom Facebooku Botaničkog vrta. 

Deatlje možete pročitati Ovdje. 

Komentara 4

TO
TomTheExplorer
18:43 20.02.2021.

Ono što većina građana grada Zagreba ne zna da jedini pravi Botanički vrt u Hrvatskoj nikada nije bio javna površina. Botanički vrt je znanstvena institucija koja je u vlasništvu sveučilišta u Zagrebu konkretno PMF-a i sigurno nije mjesto gdje će vas pas vršiti nuždu ili di ćete nedaj bože palit roštilj. Ja mislim da je sasvim uredu da fakultet naplaćuje ulaznice kada im već grad neće pomoći. Možda se svjest građana malo promjeni.

KO
Kokoiduhovi
16:24 20.02.2021.

Odavno je trebalo. Imati takav dragulj u srcu grada, vrijedno je 10-ak kuna po posjetu.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
11:26 21.02.2021.

Pa bolje je platiti ulaz u Botanicki vrt,i gledati te divne zivotinje,nego ici na Plitvice i placatoi 100 eura ulaz,i ne gledati nista,ili gledati kineze.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije