Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka skupština

Boris Šprem: Stalno me zajebavaju. Već mi je pun k...

bandic (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
Autori: jl/VLM, vk/VLM
10.03.2011.
u 12:32

Neslužbeni razgovor Šprema i tajnice Skupštine objavio je Radio Sljeme jer je njihovom novinaru Šprem zabranio držati mikrofon ispred sebe

Posebnim zaključkom Klub SDP-a, HSU i Tatjane Holjevac na današnjoj sjednici Skupštine traži da gradonačelnik Milan Bandić do sjednice Skupštine u travnju odredi jasne kriterije po kojima će roditelji sudjelovati u plaćanju dječjih vrtića i produženog boravka u školi. Navodno žele da cijena za vrtić i jaslice bude jedinstvena svim roditeljima, osim socijalnim kategorijama kojima bi ih plaćao grad. SDP želi izbjeći poskupljenje vrtića i jaslica uoči izbora, no gradonačelnik Bandić jučer je izravno kazao da su proračun za 2011., dio kojega je povećanje cijena vrtića, prihvatili te da sada protivljenje nema smisla.

Boris Šprem, predsjednik Skupštine poručio je pak da moli gradonačelnika za suradnju.
– Ne bude li suradnje, imamo pravne načine da spriječimo provođenje gradonačelnikove odluke – zaprijetio je Šprem ne želeći otkriti koja su to pravna sredstva kojima raspolaže.

Mijo Bezer iz Ureda za promet kazao je da će 166 taksista moći početi voziti te da je Eko prijevoz, koji je želio na ulice izaći sa 50 vozila, odustao jer nisu uspjeli nabaviti automobile.
– Dolaze nam ljudi iz drugih gradova jer na tržištu nema dovoljno kvalificiranih vozača. Da se osposobe, treba od tri do pet mjeseci te ćemo za toliko raspisati novi natječaj – kazao je Bezer.

Gradonačelnik Bandić najavio je, odgovarajući na pitanje Srđana Subotića (SDP), da će predložiti povećanje broja povlaštenih karata za parkiranje u središtu grada i to po tržišnoj cijeni.

Predsjednik Skupštine Boris Šprem razljućen stalnim premišljanjem kolega oko stava o vrtićima i darovanja zemljišta na Jankomiru, što su bile točke današnje sjednice, požalio se svojoj tajnici Jadranki Blažević uličnim rječnikom.

– Stalno me miniraju na odborima i stalno me zajebavaju. Već mi je pun k... Reći ću ih Zoranu, ali ne sad – požalio se Šprem na Tomislava Sauchu, Igora Rađenovića i Dragana Koroliju Marinića. Neslužbeni razgovor Šprema i tajnice Skupštine objavio je Radio Sljeme jer je njihovu novinaru Šprem zabranio držati mikrofon ispred sebe, što je do danas bila uobičajena stvar.

Šprem je prigovorio da nemaju dozvolu za snimanje i kako mu tako prisluškuju komunikaciju s tajnicom. Predsjednik Skupštine svoj je stav o kolegama kazao nakon što mu je J. Blažević rekla da stalna premišljanja nemaju smisla i da se tako ne može raditi.

Komentara 6

JS
ja sam gladan
19:20 10.03.2011.

Šprem bu ih sve tužil Zokiju.

HU
husli
15:48 10.03.2011.

Pa i djeci je jasno da roditelji koji imaju prosjek plaće veći od 10000 kuna nemogu plačati vrtić jednako koliko plačaju roditelji koji imaju prosjek plaće 6000 kuna..., Pa i djeci je jasno da radnik koji ima plaću 3500 kunaa nemože plačati istu cijenu ZET-ovog pokaza za prijevoz, koliko plaća,isto kao i umirovljenik koji ima primanja 4000 kuna..., ....to samo nije jasno gradskoj skupštini,SDP-u,ili je i to populizam ili predizborna scenografija

CH
chemica
17:05 10.03.2011.

Čak se i u komunizmu gledala visina plaće, a ovi...Zbilja malo pretjeraše ili su pak kronično nesposobni. Nije ovo \"kumrovečka škola\". Ovo je kadar \"stasao\" NAKON devedesete. Nevjerojatna sposobnost uvlačenja u pakšu \"drugovima iz CK\" u kombinaciji s \"vanserijskom\" nesposobnošću ne može donijeti ništa dobroga. Manje se krade, ali je kaos ostao. Nećemo mi s njima na zelenu granu. Sjaši kurta da uzjaši murta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije