Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kozari bok

‘Bolje da treniramo nego da smo svi na ulici ili pred televizorom’

KK Istok
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
16.02.2015.
u 16:56

Povod za predstavljanje ovog projekta je nedavni uspjeh ulaska novog Košarkaškog kluba Istok u Prvenstvo Hrvatske

– To su djeca koja vam za rođendan naprave tortu, o vama pišu sastavke u školi, šalju vam razglednice s mora... Mi nismo samo sportski klub, nego i obitelj – poručio je danas Siniša Baćani, glavni trener Košarkaškog kluba Istok i voditelj projekta kreativnog uključivanja djece iz Kozari puteva i Kozari boka u društveni život, što dalje od poroka, nasilja i prepuštenosti ulici, a koji je predstavljen u prostoru Mjesnog odbora Kozari bok.

Povod za predstavljanje ovog projekta je uspjeh ulaska KK Istok u Prvenstvo Hrvatske u košarci za juniorske i kadetske uzraste. Za mlade s periferije Zagreba, kaže trener, to je od velikog značenja. Riječ je, naime, o kvartovima u kojima živi oko 15 tisuća ljudi, od čega je 15 posto Roma. Kroz ovaj sport djeca mijenjaju svoje životne svakodnevnosti.

– Dugo smo ovo čekali. Bolje da treniramo, nego da smo pred televizorom. Više smo se i zbližili. Družimo se svi i poslije treninga – istaknula je 15-godišnja Ivana Pavić, koja pomaže treneru Siniši Baćaniju u treniranju najmlađih košarkaša.

Iz kluba apeliraju i na donacije, jer rade samo na osnovu članarine, koja košta 60 ili 100 kuna mjesečno, ali koju ne mogu svi plaćati, jer žive u jednom od najsiromašnijih kvartova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije