Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova hit lokacija

Blato je naš novi Bundek, ali nedostaje WC i kante za smeće

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/7
06.07.2021.
u 13:30

Prostor oko nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, u posljednjih godinu dana među Zagrepčanima je postao omiljeno mjesto za druženje

Vikend je, nebo je bez oblačka, zrakom se širi miris vratine, pljeskavica, povrća na žaru, graha i kobase, a čuju se i zvukovi glazbe i smijeha. Dan je kao stvoren za roštiljanje s prijateljima, a tek nešto iza podneva nigdje slobodne klupe. Mjesto radnje u ovom slučaju nije ni Bundek ni Jarun, kao što bi se moglo pomisliti, već prostor oko nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu, koji je u posljednjih godinu dana među Zagrepčanima postao omiljeno mjesto za druženje.

“Krčka” se i cušpajz

Upravo je to imao na umu pokojni gradonačelnik Milan Bandić, kad je 2018. ondje, u sklopu uređenja prostora oko derutne bolnice, postavio 20 stolova s klupama i jednako toliko roštilja. Bit će to novi Bundek, rekao je tom prilikom, a Zagrepčani su potencijal tog mjesta ubrzo prepoznali. Pandemija koronavirusa stvorila je potrebu za socijalnim distanciranjem pa je ovo mjesto postalo idealno s obzirom na to da su klupe toliko razdvojene da se ekipe ne mogu ni čuti ni vidjeti.

3.7.2021., Zagreb - Gradjani sve cesce koriste livadu na Blatu pored neizgradjene Sveucilisne bolnice ra druzenje i rostilj. Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

– I još je prednost ta što se do svake klupe može doći autom pa ne moramo tegliti stvari kroz cijeli park. Hlada ispod stabala ima koliko hoćeš, pa ti ne treba ona kućica kao na Jarunu, klupe su puno kvalitetnije, a možemo doći i sa psima bez straha da bi moglo doći do problema – nabraja Barbara Jurčević, dio vesele ekipe koja je ondje odlučila provesti dan. Ne mora se ondje doći u pet ujutro da bi se zauzelo mjesto, napominje pak Zlatko Bučko, premda je on za svaki slučaj ipak stigao nešto prije “osmice”, dok još nije bilo nikoga.

– Nama je ovo super lokacija jer nam je puno bliže stanu, pa ako nam nešto zafali, možemo do tamo brzo skoknuti – kaže Bučko. Šetajući među klupama, vidjeli smo čak tri različite proslave rođendana, iako slavljenici nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor. No zato smo kod nekoliko drugih grupa osim razgovora dobili i ponudu da ostanemo i nešto pojedemo s njima.

– Baš morate probati ovaj cušpajz. Nije težak za želudac jer nema zapršku, a u njemu ima sve – pršuta, slavonske kobasice, špeka, četiri vrste graha, leće. Posebna domaća receptura – sa smiješkom nas poziva Hrvoje Paić, a roštilj-majstor Goran Petrić pored njega na gril baca pljeskavice i ćevape. I njima se sviđa, kažu, družiti na ovoj lokaciji jer je manje gužve nego na drugima, a isto nam je rekao i Ibro Begović, koji je onamo s obitelji došao na proslavu rođendana i također nas ponudio najboljim iz svoje “kuhinje” – svinjskom vratinom koju je “napacao” Vegetom, soli, paprom i uljem.

3.7.2021., Zagreb - Gradjani sve cesce koriste livadu na Blatu pored neizgradjene Sveucilisne bolnice ra druzenje i rostilj. Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

– Ovdje sam svake subote i nedjelje, pravi je gušt biti u netaknutoj prirodi – kaže Begović.

Kad bi bar još malo počistili...

Hrpa je razloga, složit će se svi naši sugovornici, zašto je roštiljanje kod bolnice Blato puno bolje nego bilo gdje u gradu, no postoje ipak neke stvari koje bi se mogle napraviti da lokacija zaista postane novi Bundek. Trebalo bi, kažu, postaviti nekoliko WC-a, pa makar i “TOI TOI-ja”, a dobro bi došle i kante za smeće. Problem je i što nema pitke vode u slučaju da nisu ponijeli dovoljne količine.

– Dobro bi bilo tu staviti i neki sadržaj za klince, sprave za igranje. Trebalo bi prostor i malo počistiti. Našli smo svega i svačega, od smeća do stakla, što može biti opasno – kaže Marina Jezidžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije