Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvoren spomenik

Bivši ravnatelj: Vidikovac u Maksimiru je propao zbog nebrige

Vidikovac Maksimir
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
21.06.2014.
u 10:45

Tek u listopadu znat će se ishod sudskoga spora ustanove i zakupca lokala u vidikovcu, pa se ni nakon dvije godine neće moći u nj. Bivši ravnatelj javne ustanove kaže da je za njegova mandata vidikovac obnovljen za 760.000 kuna, a sadašnja obnova košta 1,5 milijuna kuna

Vidikovac u Maksimiru neće, to je sigurno, biti otvoren ni ovoga ljeta. Nakon što je najpoznatija građevina u najvećem zagrebačkom parku zatvorena zbog restauracije, pa građani u njoj već dvije godine ne mogu ni sjesti i popiti piće, nedostupna će ostati do daljnjega, jer sudski spor o kojem smo već pisali svoj epilog dobiva tek u listopadu.

– Tada je zakazano ročište na Trgovačkom sudu - kazao je ravnatelj Javne ustanove Maksimir, Saša Banić.

Zakompliciralo se

Stvar oko vidikovca se zakomplicirala odmah nakon početka njegove obnove, nakon čega je uslijedio sudski spor sa zakupcem i javnom ustanovom.

Uspjeli smo ga obnoviti od potpune ruševine za četiri mjeseca, žalosno je da taj spomenik danas nije u funkciji

Vladimir Ivanković

bivši ravnatelj Javne ustanove Maksimir

I dok zakupac tvrdi da ima pravo ugostiteljsku djelatnost obavljati do 2017. godine, a upravitelj ustanove da ne mogu nastaviti s radovima sve dok je unutra zakupac koji nije redovno podmirivao rentu, bivši ravnatelj ustanove, za kojeg se može reći da je vidikovac obnovio iz pepela, žali jer objekt nije onakav kakvim ga je ostavio.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

–Mi smo ga od potpune ruševine uspjeli obnoviti u roku od četiri mjeseca i žalosno je da danas taj najistaknutiji spomenik nije u funkciji - kazao je Vladimir Ivanković, koji je park vodio prije 10 godina.

Problem u održavanju

Upravo njega dočekalo je potpuno ruglo, a uspio je vidikovac obnoviti od temelja do vrha za 760.000 kuna. Sadašnja obnova koja je uglavnom započeta zbog vlage koja je nagrizala zidove, koštat će - 1,5 milijuna kuna.

–Mislim da je problem nastao u održavanju. Takve objekte treba redovito, pomalo obnavljati, a očito se to nije radilo, i na kraju je došlo do ovoga - napominje bivši ravnatelj. Za njegova mandata obnovljen je i Paviljon jeke, jezero u perivoju Maksimira, postavljene su nove klupe, koševi za smeće. gledalište ispred pozornice...

Sadašnji čelnik ustanove za posjetitelje parka, pak, nema dobre vijesti.

–Stvar je sudstva i mi ne možemo ništa napraviti u pogledu svega toga - kazao je Banić.

Podsjetimo, vidikovac je zatvoren nakon početka obnove, a zbog sukoba između tvrtke Humidor koja ima ugovor do 2017. da u njemu obavlja ugostiteljsku djelatnost, što osporava uprava Javne ustanove i tvrdi da je ugovor prekršen zbog neredovitog plaćanja zakupnine.

Komentara 3

Avatar dva4u
dva4u
12:54 21.06.2014.

po stoti put - krivac je naše katastrofalno pravosuđe. pa zar ne bi bilo normalno da se ovakvi sporovi riješe za mjesec dana? zakupac ili ima ili nema ugovor do 2017 - zašto se to mora rješavati dvije godine??? ii naravno da se sucu loji to vodi neće ništa dogoditi... jer oni su nedodirljivi

SU
SUBARU
11:47 23.06.2014.

Zovite Batmana da to PODELA.

AL
alojzija2907
11:33 30.06.2014.

ovaj bivši ravnatelj napravio je puno i, očito, za znatno manje novca od svojih nasljednika. što ovi nakon njega rade?! evidentno je da sve upropaštavaju i dobivaju plaću za nerad! sramota za državu i pravosuđe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije