Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klub neovisnih

Bivši Bandićevi suradnici traže izvanrednu sjednicu Gradske skupštine zbog slučaja Jakuševec

Zagreb: Gordana Rusak i Ivica Lovrić održali konferenciju za medije
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.11.2023.
u 16:28

Na sjednici će navedeni Klub zastupnika zatražiti smjenu voditelja podružnice Čistoće Davora Vića i uprave Zagrebačkog holdinga te predložiti konkretne mjere za otklanjanje štetnih posljedica

Zagrebačka skupštinska oporba na nogama je zbog događaja na gradskom odlagalištu Jakuševec Prudinec na kojemu se još u subotu dogodio veći odron otpada s brda odlagališta. Dok se Grad Zagreb nije oglašavao do početka novinarskih pisanja, kada su upitani iz grada su tvrdili i dalje tvrde kako je sve u redu odnosno da nema nikakve opasnosti za okoliš i ljude.

No, oporba se s time ne slaže, tvrde kako je posrijedi ekološka katastrofa za koju gradonačelnik Tomislav Tomašević mora odgovarati, a da je Grad Zagreb na čelu s njim sve pokušao zataškati. To je tvrdio gradski HDZ i Domovinski pokret, a priopćenjem su se oglasili i iz Kluba neovisnih zastupnika kojeg redom čine bivši bliski suradnici Milana Bandića.

Brdo smeća na Jakuševcu koje je ondje desetljećima zbog odrona protekle subote zaslužuje da se o njemu raspravlja na "hitnoj izvanrednoj sjednici Skupštine Grad Zagreba" poručuju Otto Barić, Višnja Fortina, Ivica Lovrić i Gordana Rusak.

– To predstavlja ugrozu zdravlja i sigurnosti građana grada Zagreba, a reakcija mjerodavnih na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem na nastalu situaciju je izostala – navode u priopćenju.

Na sjednici će navedeni Klub zastupnika zatražiti smjenu voditelja podružnice Čistoće Davora Vića i uprave Zagrebačkog holdinga te predložiti konkretne mjere za otklanjanje štetnih posljedica do kojih je dovela, kako navode  "nesposobnost Tomaševićeve uprave Zagrebačkog holdinga i Čistoće"

– Predložit ćemo također mjere i radnje za sigurno i racionalno zbrinjavanje otpada kako se ovakvo nešto ne bi opet ponovilo – zaključuju Neovisni.

 

Komentara 2

SL
slonko
19:01 16.11.2023.

A zašto to niste sanirali kad ste upravljali gradom? Nismo zaboravili da je Bandić je svakih par mjeseci rezao vrpcu "evo, sad ćemo riješiti problemčić Jakuševca"

KU
Kuler
17:32 16.11.2023.

Traze izvanrednu sjednicu? A zasto traze fantasticnu, prekrasnu, predobru sjednicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije