Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lidrano

Bit će novinari, glumci i pjesnici

02.02.2015., Zagreb - U kazalistu Kerempuh zamjenica gradonacelnika Sandra Svaljek, otvorila je 24.  smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralastva LiDraNo 2015. koja se, vec tradicionalno odrzava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.  Photo
03.02.2015.
u 09:43

Najbolji s gradske smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva sudjelovat će na državnom Lidranu u Primoštenu

Više od 1000 učenika iz 120 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola ima priliku pokazati svoje literarno, dramsko i novinarsko umijeće na 24. Lidranu, smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Svi se oni ovaj tjedan trude predstaviti u što boljem svjetlu kako bi bili izabrani za odlazak na državnu smotru u Primošten. Jučer se tako na otvorenju manifestacije u kazalištu Kerempuh održalo natjecanje u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, danas se biraju najbolji novinarski radovi, a u iduća će dva dana u kazalištu Vidra biti izabrani i najbolji grupni nastupi.

– Dugotrajnost Lidrana pokazuje koliko su ga djeca dobro prihvatila te da mlađe generacije i dalje vole upotrijebiti maštu iako ih često vežemo samo uz računala i tablete – rekla je dogradonačelnica Sandra Švaljek na otvaranju manifestacije na kojem su nastupili učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša te Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, ovogodišnji organizatori natjecanja.

Publiku su obradovali mladi umjetnici svojim plesnim i dramskim izvedbama, a posebnu su pozornost privukli su mladi plesači skupine Step by step, koji su svjetski viceprvaci u step-programu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije