Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na biračkom mjestu 282

Birački odbor u Zagrebu razriješen dužnosti: Fotografirali su se s jednim kandidatom

Bruno Fantulin/PIXSELL
30.05.2021.
u 13:31

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je u 9,35 sati prijavu o tom događaju

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba razriješilo je dužnosti predsjednicu, potpredsjednicu i članicu biračkog odbora u na biračkom mjestu 282 - OŠ Kralja Tomislava, Nova cesta 92. jer su se fotografirali s kandidatom za gradonačelnika Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba primilo je u 9,35 sati prijavu o tom događaju na spomenutom biračkom mjestu te je odmah reagiralo i razriješilo tri članice biračkog odbora i na iste dužnosti imenovalo nove osobe.

U priopćenju Izborno povjerenstvo Grada Zagreba podsjetilo je kako, sukladno članku 35. stavku 3. Zakona o lokalnim izborima, izborna šutnja počinje protekom izborne promidžbe, a završava na dan održavanja izbora u devetnaest sati.

Za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika biračima, nagovaranje birača da glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

Također, Izborno povjerenstvo poziva medije i medijske nakladnike da uklone postojeće fotografije članova biračkog odbora i kandidata za gradonačelnika te da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od objavljivanja fotografija, izjava, intervjua, navođenja izjava ili pisanih djela svih izbornih sudionika bez obzira radi li se o temi koja je izravno vezana uz izbornu promidžbu ili o bilo kojoj drugoj temi. 

Komentara 20

LL
lijepa_li si
13:48 30.05.2021.

što se gong ne javlja?

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
14:02 30.05.2021.

Fotkati se s osobom koja je spržila stotine mil kn sredstava poreznih obveznika koje su se mogle iskostiti za razvoj Grada i države ...

PE
PetiElement
13:52 30.05.2021.

Ne kužim tko uopće može imati potrebu fotkati se s tim likom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije