Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. ZG biciklijada

Bicikl treba koristiti više jer je uvijek brži od javnog prijevoza

21.05.2016., Zagreb - S Trga bana Josipa Jelacica krenula 6. Zagrebacka biciklijada. Gradonacelnik Milan Bandic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
23.05.2016.
u 11:00

Ovogodišnja je Zagrebačka biciklijada okupila više od tisuću biciklista na 22 kilometara dugom putu od Trga bana Jelačića do Prepuštovca

Mjesto Prepuštovec pokraj Sesveta ima manje od 500 stanovnika, no zato ga svake godine krajem svibnja posjeti i dvaput više biciklista. I ovog je vikenda, naime, održana 22 kilometara duga Zagrebačka biciklijada u organizaciji KUD-a Prepuštovec, i to po šesti put. Vesela kolona vozača na dva kotača krenula je s Trga bana Jelačića u subotu točno u 11 sati uz stihove pjesme “Serbus Zagreb“. Do Prepuštovca se pedalirao oko sat i pol, a vozače je za nagradu, osim kapa i majice, dočekao i prigodan zabavan program te grah. Također, najbrži su osvojili i bicikle.

– Naša je biciklijada već tradicionalna i jako puno znači stanovnicima Prepuštovca, ali i drugim građanima kojima je prirasla srcu – rekao je Josip Lipar, predsjednik KUD-a. Ove je godine bicikliralo više od 1000 građana, a kolonu su predvodili gradonačelnik Milan Bandić i zlatni veslači, braća Sinković. Bilo je i onih koji su priznali da bi bicikl mogli voziti i češće, ali i onih koji ne mogu zamisliti dan bez njega.

– Djevojka koristi javni prijevoz, a ja bicikl i uvijek sam brži. Bicikl je odlično prijevozno sredstvo, a biciklijade pomažu u promociji – rekao je vozač Vedran Višek.•

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:56 23.05.2016.

Kada bi se umjesto rasipanja novca na sada nepotrebne stvari, uredili i nogostupi i biciklističke staze ali i prometnice, swvima bi bilo lakše. Evo priče o "pješačkoj zoni" u Teslinoj, o nogostupima punima parkiranih vozila, kanti za smeće, živica ii drveća, žardinjera....svi hodaju, voze gdje tko hoće. Nered i kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije