Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan narcisa

Besplatni pregledi za žene na Trgu

26.02.2015., Hrvatski ljecnicki zbor, Zagreb - Predstavljanje javnozdravstvenog programa ''Petica - igrom do zdravlja''. Cilj programa prevencija pretilosti u djece skolske dobi, a namijenjen je djeci od 8-10 godina, kao i roditeljima. Mirna Situm.  Photo
Foto: Goran Jakuš/PIXELL
20.03.2015.
u 09:00

Na Trgu bana Jelačića sutra od 10 do 14 sati bit će besplatan mamografski pregled za žene starije od 40 godina

Čak 2227 žena, barem prema najnovijim podacima hrvatskog Registra za rak, oboli od raka dojke, a upravo ti podaci izneseni su uoči tradicionalnog obilježavanja Dana narcisa.

Na glavnom zagrebačkom trgu sutra od 10 do 14 sati bit će besplatan mamografski pregled za žene starije od 40 godina, a sve koje mu se žele odazvati moraju se predbilježiti na broj 01/4696-309. Žene koje ne stignu na mamografski pregled u subotu na isti broj mogu rezervirati pregled u drugom terminu, koji će se održati u Zavodu za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16.

– Nužno je stalno poduzimati mjere prevencije te zloćudne bolesti jer se radi o karcinomu koji je moguće otkriti na vrijeme – poručila je Mirna Šitum, pročelnica Ureda za zdravstvo. Od 2003. godine 24 tisuće Zagrepčanki obavilo je preglede u preventivnoj mobilnoj mamografiji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije