Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

Zagrebačkom kvartu vratit će titulu "omiljenog izletišta"

podsused
Foto: Podsusedske svečanosti
1/2
06.07.2014.
u 08:30

Za oživljavanje Podsuseda osmislili besplatne ture, pokazat će stari grad Susedgrad, 800 godina staru kapelu, stanicu Samoborčeka...

Kako bi potaknuli Zagrepčane da se ponovno vrate u Podsused te tom kvartu vratili titulu "omiljenog izletišta Zagrepčana", njegovi stanovnici odlučili su organizirati besplatne ture te izlet tzv. poučnom stazom. Zagreb je, kažu, jedini grad koji nije na moru, a ima svog morskog kita i njegovo spomen-obilježje upravo na svom zapadnom ulazu, mogu pokazati i stari utvrđeni grad – Susedgrad, kapelu 800 godina staru, uz stijenu u kojoj je boravio sv. Martin Pustinjak...

– Osim toga, prisjetit ćemo se i kupališta na Savi u blizini Podsuseda, na kojem su boravili izletnici koji su tu dolazili Samoborčekom – kaže organizatorica Andreja Kolić. Kabine i čitava plaža nestale su, kaže Kolić, u velikoj poplavi koja je pogodila Zagreb 1964. Tu je i kamenolom Bizek, od čijeg se kamena radila i katedrala te pošta u Jurišićevoj. Prva grupica Zagrepčana okupila se proteklog vikenda, a zainteresirani za obilazak mogu se javiti na www.facebook.com/podsusedskesvecanosti ili na e-mail andrejakolic@gmail.com.

Komentara 4

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:33 06.07.2014.

...Samoborcek, pacanje u Podsusedu, Susedgrad....sjecanja na jedno divno djetinjstvo...tko je sve to unistio....ajde, obnovite to da danasnja djeca isto malo uzivaju...

SA
santos008
08:45 06.07.2014.

Kako su to bili sretni dani ,mama kupi jedan sladoled a nas troje ,pa svak lizne po jedan put i sve tako u krug ,a ako bi se desilo da neko od brace ili sestara lizne ,,nedaj Boze,dva puta odmah bi doslo do ''ratnog sukoba'' a onda se pojavi tata sa prutom u ruci ko neke mirovne snage Ujedinjenih nacija.

TV
tvrdapixa
13:57 06.07.2014.

Da, nedjeljom se biciklom išlo na kupanje a potom kod Suhine na "lungenbratne" i špricere. A mi djeca žeđ smo gasili hladnim "himberima".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije