Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski dan turizma

Besplatan koncert LADO Electro večeras na Zrinjevcu

Zagreb: Hladan i kišovit dan ispraznio gradske ulice
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
27.09.2020.
u 11:03

Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma.

Turistička zajednica grada Zagreba, simbolično će obilježiti Svjetski dan turizma naglaskom na želju Svjetske turističke organizacije (UNWTO) da se naglasi njegova važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak u koronakrizi kroz temu „Tourism and Rural Development”, spajajući tradiciju i suvremenu kulturu koncertom LADO Electro. Svake godine, na današnji datum, pod okriljem UNWTO-a diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma. Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma.

Projekt LADO Electro započeo je 2003. godine suradnjom Ladovog solista Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe, autore su inspirirale pjesme LADO repertoara, kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na njima svojstven način. Moćni vokali pjevača i pjevačica, kao i zvuk tradicijskih instrumenata, veličanstveno zvuče u suvremenom klupskom elektroničkom izričaju te su uspjeli spojiti iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom.

Koncert LADO Electro će se održati danas u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, s početkom u 19:30 sati, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta prebacit će se za drugi termin o kojem ćemo naknadno obavijestiti. TZGZ ovim koncertom čestita turističkoj industriji Svjetski dan turizma, bez obzira na teške okolnosti u kojima se obilježava. Koncert je besplatan, a sve posjetitelje molimo za odgovorno ponašanje i održavanje socijalne distance.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije