Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neka bude skromnije

Bernardić: Svaki populizam je skup, poništite natječaj za aute

Bandić Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.03.2014.
u 12:43

Šef zagrebačkoga SDP-a proziva gradonačelnika Bandića zbog nabave automobila te smatra da su se, ako su i neophodni, mogli nabaviti skromniji modeli, a ne oni koji stoje po pola milijuna kuna. Bernardić poručuje Bandiću da je važnije novac usmjeriti u domove za starije i stipendije

Nije se dugo čekalo na reakciju Bandićeve oporbe nakon najave da će gradonačelnik nabaviti nove automobile za gradsku upravu.

Očekivano ili ne, prvi se javio predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić ocijenivši da "nabava vozila, vrijednih gotovo pola milijuna kuna po primjerku, nije štednja i svaki populizam skupo košta".

– Jedno se govori, drugo misli i treće radi. Mnogi u Zagrebu teško žive i bez posla, novi skupi automobili za gradsku upravu sigurno im neće naći posao – uvjeren je Bernardić, siguran i u to da su uvjeti natječaja za nabavu vozila mogli biti skromniji.

Traži stoga da se natječaj poništi i da se za neophodna vozila raspiše novi, sa skromnijim kriterijima.
– Grad mora znati da troši teško stečeni novac poreznih obveznika i dužan je brinuti se o svakoj kuni – poručuje šef gradskog SDP-a i dodaje da je od automobila važnije ulagati u staračke domove i stipendije za siromašne učenike i studente.

>>Gradonačelnik Bandić kupuje nova vozila za 8 milijuna kuna

Komentara 9

Avatar Carrera
Carrera
13:39 06.03.2014.

kad je merzelica kupovala audi, bernardić je šutio kao zaliven. kad je vlada kupovala audije, bernardić je opet šutio kao zaliven. bilo bi mu pametnije da je onda i ovaj put šutio, barem bi bio dosljedan samom sebi, ovako namam je svima pokazao da je zapravo poprilično dvoličan.

HO
hordubal
13:20 06.03.2014.

bernardić je isto ovako žestoko napao i vlastitu stranku kad su naručili aute za 270 milijuna kuna tako da je zaista vjerodostojan

Avatar voltron
voltron
13:56 06.03.2014.

Vlada je za svoje potrebe kupila visoku klasu automobila, dok ovo kaj Grad naručuje je srednja klasa automobila, ali najbolje bi bilo da se niš ne naručuje i kupuje jer očito nabava bilo kakve klase automobila iritira građane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije