Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun za 2011.

Bernardić Bandiću: Make it or leave it. Se razmemo?

bandić, bernardić (1)
Foto: Pixsell
1/5
30.11.2010.
u 11:24

- Tko je protiv socijalne pravednosti u ovo krizno vrijeme i odbija proračun, ići će na izbore - poručio je još jednom gradonačelnik Milan Bandić s govornice Gradske skupštine

Iako je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio rizik raspisivanja novih izbora za Gradsku skupštinu ako ne bude prihvaćen njegov prijedlog proračuna za 2011., jednako se postavio i SDP tražeći od gradonačelnika da prepravi proračun. SDP traži analizu odluke i pravednije plaćanje vrtića, ali i jasniji odnos između grada i Zagrebačkog holdinga i veću samostalnost mjesnih samouprava.

- Tražimo analizu, kriterije i pravednost za prijedlog proračuna za 2011. godinu. Make it or leave it. Se razmemo? - poručio je na današnjoj sjednici Davor Bernardić gradonačelniku tijekom rasprave o prijedlogu proračuna. Bandić je na kraju rasprave pozvao sve zastupnike da mu pošalju prijedloge. Podsjetio ih je da budu odgovorni jer će "za godinu dana svi opet sjediti na istom mjestu, bili izbori ili ne". Dodao je kako se subvencije za vrtiće neće davati po dohodovnom već imovinskom cenzusu jer će roditelji morati priložiti potvrde iz porezne uprave.

- Ne znam hoću li ja biti na ovom mjestu ili sjediti preko puta, ali prag ću svakako prijeći - kazao je Bandić. Svjesno ili ne, priznao da je grad Holdingov dužnik.

- Karta za javni prijevoz ne smije biti viša nego sada, a grad će to što duguje platiti Holdingu - kazao je gradonačelnik. Predsjednik Skupštine Boris Šprem relativizirao je stav SDP-a koji je prenio Bernardić poručujući da je istraživanje pokazalo da građani to ne žele i kako bi bilo mučenje za njih.

>>Taksisti nisu snizili cijene čime su se oglušili na odluku Skupštine?

SDP se ne boji izbora, no građani su zasićeni. Imamo iduće godine parlamentarne izbore pa referendum, ne trebaju im još jedni - kazao je Šprem. Poručio je gradonačelniku da se novac može namaknuti ako se naplati 1,6 milijardi kuna neplaćenih zakupnina, najamnina i komunalnih doprinosa. Bernardić je upozorio na pogrešno vođenu politiku kojom se ulagalo u stanogradnju i trgovačke centre te je pozvao na ulaganje u nova radna mjesta.

- Nije bitno hoće li to biti energetika, ICT-sektor ili farmaceutska industrija. Investitore koji bi potaknuli proizvodnju treba djelomično ili potpuno osloboditi komunalnog doprinosa - savjetovao je Bernardić. Svi klubovi zastupnika usprotivili su se proračunu, a i HSS-ov Darko Vuletić nije propustio spomenuti da je HSS spreman za izbore. Jasenu Mesiću (HDZ) proračun nije iznenađenje jer se godinama prelijeva iz šupljega u prazno, troši se novac kojeg nema i pogrešno se ulaže. Složio se s Bernardićevim rješenjima za grad.

Jurica Meić (SDP) gradonačelnika je prozvao Super Hikom koji uzima siromašnima i daje bogatima, dok ga je Dan Špicer (SDP) upozorio da je na forumima već dobio nadimak "baby killer".

Bandić: Tatjana, niste bili predsjednica jer ste najpametniji!

Što napraviti s 215 ispravaka kojima je umjesto tehničkih greški ispravljan prostorni plan, Gradska će skupština pitati Ministarstvo prostornog uređenja, zaključili su zastupnici na današnjoj sjednici. Gradonačelnik Milan Bandić priznao je suodgovornost za ispravke, po "zapovjednoj odgovornosti", no tražio je od zastupnika da nikoga ne optužuju prije presude i pozvao ih da puste da institucije rade svoj posao. Obrušio se i na bivšu predsjednicu Skupštine Tatjanu Holjevac prozivajući je da je i ona odgovorna.

- Znao sam da s tajnicom ne razgovarate, svaki me tjedan zvala ili jedna ili druga. Ali ja bih na Vašem mjestu otišao nakon tri mjeseca. A vi niste bili predsjednica Skupštine jer ste najpametniji već zato što smo se tako dogovorili - kazao je Bandić. Morana Paliković Gruden uzalud je tražila da donesu zaključak kojim će se ograditi od ispravaka jer su falsifikati i ako se ne ograde sramote instituciju, a ona ne želi preuzeti odgovornost. Tomislav Saucha (SDP) kazao je da je gradonačelnik znao za ispravke i da ih je potpisala njegova najbliža suradnica (Greda Augustinović Pavičić, op.a.) koja mu je sada pravna savjetnica.

- Valjda vas savjetuje bolje nego je ovo radila – kazao je Saucha.

Komentara 68

DU
Dudek
22:33 20.12.2010.

Dok ovi političari ne budu kazneno odgovarali za svoju laž. Za sve krive investicie novca poreznih obaveznika, mi nikad nećemo imati sreće u R.Hvatskoj.

QU
QuickPlayer
20:31 30.11.2010.

@Bernardiću, je, te ni razmel. Je opće poznato da taj ni vućen vu engleškome, mu je treba prevoditela zeti. :-)))))))))))))))

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:33 11.12.2010.

Doći će vrijeme kad će Bandić bježati iz Zagreba,a za otpremninu će dobiti SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije