Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospa od krunice

Masovno klečali i molili krunicu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, evo o čemu se radi

Zagreb: Muškarci  na Trgu bana Josipa Jelačića molili krunicu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/11
08.10.2022.
u 12:00

Podsjetimo, na istom mjestu za danas je bio zakazan i prvi "Hetero pride" u organizaciji Dade iz Smogovaca, odnsono Alina Kavura, no povorku su organizatori otkazali prošloga tjedna kazavši da je to učinjeno nakon sigurnosne procjene. Umjesto parade za 12 sati je zakazana konferencija za medije,

Prolaznike glavnim zagrebačkim trgom jutros je mogao iznenaditi prizor nekoliko desetaka muškaraca koji su klečeći na koljenima molili krunicu. Među njima je bio i Vice John Batarelo iz katoličke udruge Vigliare. 

No, riječ je o svjetskom pokretu kojemu se priključila i Zagrebačka nadbiskupija. Na njihovoj stranici pronašli smo sljedeću informaciju:

"Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete krunice, 8. listopada molit će muškarci u više od 30 zemalja diljem svijeta.

U Hrvatskoj će se molitva održati u Zagrebu u 8:30 na Trgu bana J. Jelačića.

08.10.2022,Zagreb,Trg bana Jelacica - Svjetsku molitvu krunice, na cast Blazene Djevice Marije od svete krunice, mole muskarci u vise od 30 zemalja diljem svijeta. Javna molitva krunice u Hrvatskoj molila se na sljedece nakane: Za domovinu, mir i obracenje hrvatskog naroda. Za muskarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji ce hrabro svjedociti i prenositi katolicku vjeru. Za prestanak predbracnih odnosa, za cednost u odijevanju i ponasanju te za obnovu katolickih brakova. Za prestanak pobacaja i otvorenost bracnih parova zivotu. Za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja. Za duse u cistilistu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Javna molitva krunice u Hrvatskoj molit će se na sljedeće nakane:

  1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.
  2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.
  3. Za prestanak predbračnih odnosa, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.
  4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.
  5. Za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.
  6. Za duše u čistilištu."

Podsjetimo, na istom mjestu za danas je bio zakazan i prvi "Hetero pride" u organizaciji Dade iz Smogovaca, odnsono Alina Kavura, no povorku su organizatori otkazali prošloga tjedna kazavši da je to učinjeno nakon sigurnosne procjene. Umjesto parade za 12 sati je zakazana konferencija za medije.

Komentara 269

LL
lijepa_li si
12:27 08.10.2022.

hrvatski muži, dika i ponos domovine!

MA
Majamaja
13:35 08.10.2022.

Podržavam, ali mogli ste moliti za poštenje političara, za bistar um glasača, za pravdu i jednakost svih u Hrvatskoj, za prestanak siromaštva i gladovanje umirovljenika...

IN
inot
13:49 08.10.2022.

Kad mogu oni mogu i ovi...svaka budala ima svoje veselje....hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije