Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi polupodzemni spremnici

Bandiću sinulo: u Gajevoj će ukopati kontejnere

Marko Brncic, direktor STP-a, sa svojim podzemnim kontejnerima
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
27.10.2016.
u 10:29

Nakon što se natječajem odabere dobavljač, postavit će se na četiri zelena otoka između Trga Ante Starčevića i Hebrangove, a doznajemo da će se potom ugraditi i na Zrinjevcu te u Gundulićevoj ulici

Na četiri mjesta u Gajevoj ulici, koja se trenutačno obnavlja, postavit će se polupodzemni kontejneri za razdvajanje otpada. Riječ je o prvim ukopanim kontejnerima koje na javne površine postavlja Grad Zagreb, koji je godinama odbijao takvo rješenje, a ideja je, kako je kazao jučer, sinula samom gradonačelniku Milanu Bandiću.

– Prvi put u gradu imat ćemo polupodzemne kontejnere, a ubuduće ćemo ih postavljati i gdje god budemo nešto intervenirali u Gornjem i Donjem gradu – rekao je Bandić.

Kontejneri u Gajevoj, nakon što se natječajem odabere dobavljač, postavit će se na četiri zelena otoka između Trga Ante Starčevića i Hebrangove, a doznajemo da će se potom ugraditi i na Zrinjevcu te u Gundulićevoj ulici. Iako će postavljanje ukopanih kontejnera biti pravi preokret u gradskom planu gospodarenja otpadom, oni već postoje u dvorištu Ban centra. Ondje ih je ugradila tvrtka STP, koja Gradu još od 2006. godine predlaže ukopane kontejnere, no to se redovito odbijalo.

Tvrtka je nudila besplatno pilot projekt ugradnje kontejnera na Bundeku i Gornjem gradu, no odgovoreno im je da nemaju kamione koji bi ih praznili te da je u staroj jezgri zabranjeno njihovo ukapanje.

– Nadamo se da će ovaj natječaj za kontejnere u Gajevoj biti pošten i da ćemo se moći javiti – kazao je Marko Brnčić, direktor tvrtke. 

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:19 27.10.2016.

Sramotno je da Beograd, sa svim svojim urbanističkim i infrastrukturnim kaosom, već godinama ima podzemne kontejnere za otpad u centru grada. Kad bi se manje gradilo fontane, plaćalo vlastitu kampanju gradskim novcem i kralo uzduž i poprijeko, gdje bi nam bio kraj...

MI
MikiPrdekana
11:51 27.10.2016.

Bandic u svemu kaska pa i u tome. Odlicne ideje njemu uvijek zadnjem sine.

DU
Deleted user
11:40 27.10.2016.

Lijepo, pohvalno... Nego, kad ćemo mi u Sopotu dobiti obične ulične kante za smeće kojih više nema nego što ih ima. Imali smo par mobilnih, al samo nestaju preko noći ... ko noge da imaju. Kvart se guši u smeću. A što se tiče kontejnera ... ok, imamo ih i ako ništa dobro dođu pripadnicima nacionalne manjine koji ih redovno prazne i ostavljaju nered za sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije