Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandiću se ne sviđa Zakon o obnovi Zagreba: Ovo nije Gunja

Želimo sudjelovati u zakonu koji je životan, nema građana prvog i drugog reda, svi se trebaju jednako tretirati - i oni pod Sljemenom i oni u Donjem i Gornjem Gradu, kazao je danas gradonačelnik Milan Bandić.
02. travnja 2020. u 14:17 7 komentara 410 prikaza
Zagreb: Milan Bandić o nastavku sanacije grada nakon potressa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne želimo sudjelovati u projektu koji je lomljenje preko koljena bez obzira bili izbori za 3 ili 6 mjeseci. Ovo nije Gunja i mi u tome ne želimo sudjelovati.  Želimo sudjelovati u zakonu koji je životan, nema građana prvog i drugog reda, svi se trebaju jednako tretirati - i oni pod Sljemenom i oni u Donjem i Gornjem Gradu, bez obzira jesu li u kućama ili stambenim jedinicama, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji koju je sazvao danas posljepodne kako bi komentirao nastavak sanacije grada nakon potresa te prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom. 

Grad Zagreb tjedan dana nakon potresa SANACIJA NAKON POTRESA Država će platiti krov i popucali zid, pločice i parket morate sami

Kazao je i da će dati prijedlog sa devet točaka koji se odnosi na razlike na dosadašnji prijedlog države vezan uz obnovu Zagreba od potresa.

- Grad Grad treba popraviti svoje objekte iz svojih izvora sredstava, država svoje objekte iz svojih izvora sredstava. A kako? Vidjet ćete u prijedlogu - istaknuo je Bandić, naglasivši da se njemu nigdje ne žuri.

Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, rekao je pak da s Vladom imaju odlične kontakte, a d Vlade su tražili da obnova bude kompletna te da se jasno odrede omjeri financiranja za grad, državu i EU.

- Kriteriji utvrđivanja novčane pomoći za vlasnike kuća još nisu određeni. Iz prijedloga zakona nije jasno kako će se graditi zamjenski stanovi - kazao je Rovis. 

 

 

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.