Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spominjao treći entitet

Bandiću oduzeta titula počasnog građanina Srebrenice

02.09.2013., Zagreb - U Palinoveckoj ulici broj 40 gradonacelnik grada Zagreba Milan Bandic otvorio je novi objekt Djecjeg vrtica Kustosija - Vrbani III. Milan Bandic, jelena Pavicic Vukicevic.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.03.2015.
u 20:00

Milan Bandić kažnjen je jer je spominjao treći entitet

Milan Bandić više nije počasni građanin Srebrenice jer je u više navrata podupirao ideju uspostave trećeg hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini. Na prijedlog načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića Općinsko vijeće u petak je većinom glasova nazočnih vijećnika poništilo odluku kojom je 2009. Bandiću i načelniku općine Inđija Goranu Ješiću dodijeljena titula počasnog građanina. Načelnik Duraković bio je izjavio kako mu uopće nije jasno zašto su Bandić i Ješić zaslužili ovakve počasti.

Mjesec dana Sarajeva

Titulu počasnog građanina Srebrenice zagrebački je gradonačelnik dobio na prijedlog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba jer je do tada više od deset godina, u suradnji s bošnjačkom zajednicom Hrvatske i udrugom koja okuplja žene iz Srebrenice, sudjelovao i pomagao u pripremama za odlazak Konvoja sjećanja koji je redovno iz Zagreba išao u Srebrenicu. Iz istog razloga lani u ožujku oduzeta mu je i titula počasnog građanina Sarajeva koju je imao svega mjesec dana pa je zapamćen kao osoba koja je najkraće bila počasni građanin glavnog grada BiH.

“Oživljavanje Herceg-Bosne”

Bosna i Hercegovina zemlja je triju konstitutivnih naroda i nadam se uskoro i triju entiteta, da svatko ima mogućnost izabrati svoje predstavnike. Jedinstvena BiH nemoguća je bez zadovoljavanja interesa svih triju naroda – izjavio je Milan Bandić prošle godine u ožujku u razgovoru za televizijsku postaju Al Jazeera Balkans ističući da bi se tako stabiliziralo stanje u toj zemlji. Time se ozbiljno zamjerio dijelu Bošnjaka, reagirale su i brojne udruge koje su bilo kakvo zazivanje trećeg entiteta nazvale “oživljavanjem Herceg-Bosne”. 

>> Nije točno da Milan i Vesna Bandić u Zagrebu imaju četiri stana 

>> Za Milana Bandića glasovalo bi tek 27% građana

Komentara 41

FE
fefellerunt
20:10 07.03.2015.

Pa ti Bandiću šalji opet novce Hrvata turcima i zapošljavaj ih po Zagrebu

Avatar kravata
kravata
20:33 07.03.2015.

E moj Bandiću nemoj se ljutit rečeno je "braćo moja moji suncokreti"

TO
tolitol
21:22 07.03.2015.

Ovo je vrlo dobra odluka jer, iako ništa suštinski ne znači, još jednom naivne i nezanteresirane Hrvate podsjeća na to da se u tzv. Federaciji provodi stvaranje bošnjačke države u kojoj je tamošnjim Hrvatima, u najboljem slučaju, predviđena uloga nacionalne manjine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije